avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Aplicare tva la restaurante
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Aplicare tva la restaurante

Buna ziua.
Avem un restaurant, iar in cadrul lui avem o cofetarie unde producem prajituri si le vindem.
Tva ul o sa fie 5% si la prajituri?

Daca un client mananca jumatate de pizza la restraurant si jumatate o vrea la pachet.., cum procedam cu vanzarea in privinta TVA-ului?
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:29, 1 Noiembrie 2018
Normele Codul Fical precizeaza asa:

18. (1) În sensul TVA, serviciile de restaurant și de catering reprezintă servicii care constau în furnizarea de produse alimentare și/sau de băutură, preparate sau nepreparate, pentru consumul uman, însoțită de servicii conexe suficiente care să permită consumul imediat al acestora. Furnizarea de produse alimentare și/sau de băutură este numai unul dintre elementele unui întreg în care predomină serviciile. Serviciile de restaurant constau în prestarea unor astfel de servicii în spațiile prestatorului, iar serviciile de catering constau în prestarea unor astfel de servicii în afara localurilor prestatorului.

(2) Furnizarea de produse alimentare și/sau de băuturi, preparate sau nu, fie cu transport, fie fără, dar fără vreun alt serviciu conex, nu se consideră a fi servicii de restaurant sau catering în sensul alin. (1).


Daca un client doreste sa ia jumatate din pizza acasa, nu conteaza, tot 5% i se aplica.
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 9% la paine econo econo Achizitionez paine cu 9% , o vand in regim de restaurant cu 24%, cum fac nota de receptie cu 9% sau cu 24%? (vezi toată discuția)
Aplicare tva paine soricanicoleta soricanicoleta la o unitate de alimentatie publica cat este tva-ul la paine 9 sau 24 ? (vezi toată discuția)
Tva paine tampau gabriela tampau gabriela Va rog sa-mi spuneti cum procedez pentru un restaurant platitor de tva, care produce painea pentru meniu? Trebuie sa apara separat pe bonul de la casa de ... (vezi toată discuția)