avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie de stat copil - suma virata gresit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie de stat copil - suma virata gresit

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie pentru o prietena: in 2006 a nascut, si a facut cerere pentru stimulentul de 300 lei, in momentul in care s-a intors la servici (acelasi an).
Cu 1 ianuarie 2007 s-a schimbat legea, si stimulentul a devenit numai 100 lei, si alocatia copilului de pana la 2 ani, diferenta de 200 lei.

In contul ei din banca insa s-au virat in continuate 300 lei (2007 si 2008). Tatal copilului a facut intre timp cerere pentru alocatie (pe care ea nu a cerut-o nici un moment), pe alt sector, unde el locuia, si de la 40 lei cat era alocatia in 2006, i-a crescut la 200 lei in 2007, conform noii legi.

Deci, desi ea nu ceruse alocatia, si o buna perioada de vreme nici n-a stiut ce si cum calculeaza primaria (sau cine se ocupa de alocatii), i s-au virat ei 300 lei, iar sotului 200 lei pentru alocatie, pana copilul a implinit 2 ani.

Acum alocatiile nu i s-au mai dat de cateva luni bune, si cand a intrebat i s-a spus ca trebuie sa dea inapoi banii care atunci s-au virat gresit. Ea nu este de acord si a cerut sa se echivaleze pana la acoperirea sumei. Cei de la alocatii nici nu au vrut sa stea de vorba cu ea si au expediat-o, spunandu-i ca-i vor trimite citatie pentru suma de bani platita in avans.

Pe certificatul de nastere al copilului exista o singura stampila pentru alocatia de stat, pentru sectorul unde tatal a depus cererea.

As vrea sa va intreb ce sanse are sa nu dea banii inapoi acum si sa poata obtine echivalarea, si daca o pot da in judecata, desi greseala este a lor.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Suspendarea alocatiei de stat si rambursarea a 1500ron Ionut90m Ionut90m In martie 2015 am facut cererea pentru primirea alocatiei din Luxemburg. Acest dosar l-am facut la AJPIS BUZAU cu toate actele necesare atat din Romania cat si ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil - cadru mapn ALINAfenesan ALINAfenesan buna ziua, am rugamintea sa imi dati un raspuns, daca puteti, pentru urmatoarea situatie: - tatal copilului - cadru mapn, a depus cererea pentru a ramane in ... (vezi toată discuția)
Pot obține de la soțul meu pensie de întreținere și alocația de stat a copilului fără să introduc și acțiunea de divorț? Alexandra Cassandra Alexandra Cassandra Buna seara! In urma cu doua luni, sotul meu a parasit domiciliul comun. Timp de aproximativ o luna, acesta i-a adus minorei ( nascuta in timpul casatoriei ... (vezi toată discuția)