avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot obține de la soțul meu pensie de întreținere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot obține de la soțul meu pensie de întreținere și alocația de stat a copilului fără să introduc și acțiunea de divorț?

Buna seara!
In urma cu doua luni, sotul meu a parasit domiciliul comun. Timp de aproximativ o luna, acesta i-a adus minorei ( nascuta in timpul casatoriei noastre), lapte, pampersi si servetele umede ( cum stabilisem in urma separarii). De mai bine de o luna, de cand s-a mutat impreuna cu amanta lui acesta a uitat de "obligatiile" pe care le are fata de fiica sa.
Vroiam sa stiu daca il pot actiona in judecata pentru plata pensiei de intretinere, fara a intenta eu procesul de divort.

Cand am depus dosarul pentru alocatia de stat a minorei si stimulentul de insertie, acesta a fost depus pe numele lui , intrucat eu nu am avut un an lucrat inainte de a o naste pe fiica noastra, urmand ca banii sa fie virati in contul lui (mentionez ca mi-a facut dublura la card).
Luna aceasta ar trebui sa fie virati banii in cont, iar el mi-a blocat cardul si mi-a zis ca acei bani nu-i mai vad.
trebuie sa l actionez in judecata pentru a "recupera" alocatia de stat a minorei pentru un an si doua luni (2800lei) ?

va multumesc frumos!
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:30, 5 Ianuarie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
E complicat de spus, im mod normal, plata banilor ar trebui sistata pentru ca el nu ingrijeste minora, iar dvs nu va încadrați. Prin urmare, nu stiu daca instanta o sa va dea castig de cauza, dar puteti incerca. Oricum, e clar ca el ii încasează pe nedrept. Puteti cauta hotărîri judecătorești cu privire la acest aspect.

Legat de pensia de intretinere, ar trebui acționat în judecată urgent, chiar si fara introducerea acțiunii de divorț.

Daca a facut dublură la card(nu stiu cum a facut asta), puteti sa ii faceti plângere penală daca a încălcat politica băncii.
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2019
Ionita Cristina Avocat, Avocat
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ati fost atenta, banii se vireaza.pe cardul lui si doamna avea dublura, deci el e titularul de cont si automat i a blocat anulat ei cardul.
Acum nu stiu daca instanta avand jn vedere ca in fapt e o ilegalitate ca s a facut sa i dea banii ei sa l oblige pe el, dar cum faceti de acum inainte?

Normal acei bami sunt ai copilului nici ai dvs nici ai lui, ai copilului.
Incercati sa i spuneti ca daca nu va da banii pentru copil anuntati la minister ca un autodenunt si ii pierde si el.poate merge
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Va sfatuiesc sa incepeti prin a solicita si divortul
Daca totusi nu vreti divortul, si e problema dumneavoastra, atunci il puteti actiona in instanta pentru pensie de intretinere si pentru restul sumelor de care faceti vorbire.
Solicitati ajutor unui avocat.
Multumesc pentru raspuns!
Eu nu vreau decat cei 200 lei,,alocatia de stat a minorei care la momentul actual are 1 an si doua luni (pe cele 14 luni ar fi 2800 lei, cum am mentionat in intrebare)...nu stimulentul de insertie.

O seara frumoasa!


Buna seara, va multumesc pentru raspuns!
As mai avea o intrebare pot solicita in cererea pentru plata pensiei de intretinere si "recuperarea" alocatiei de stat a minorei? sau trebuie cereri separate?
va multumesc frumos!

Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Alocaţie pentru copii după divorţ FiatPronto14 FiatPronto14 Buna ziua, în cazul în care îndemnizaţia pentru copii se primeşte după tată (700 lei, 500 şi cu 200 de lei) şi soţia nu a lucrat în anii ... (vezi toată discuția)
Divort/custodie copil/pensie alimentara DELPH DELPH As dori sa stiu daca in cazul unui divort de comun acord,custodia copilului minor de 3 luni mi se acorda mie(mamei) si daca mama are dreptul sa primeasca ... (vezi toată discuția)
Plata indemnizatie dana_serban dana_serban Buna ziua. am o intrebare si poate ma puteti ajuta. Pana pe 23 decembrie am fost in concediu de crestere copil. De pe 24 decembrie am reinceput ... (vezi toată discuția)