OK, atunci sa mai avansez un pic in grad.Nu am dorit sa ma bag, pentru ca nu sunt presedinte de asociatie si am preferat sa ma refer la ce stiu foarte bine, partea tehnica.
1. Daca asociatia nu stie, nu poate sau nu se implica in a gasi cauze obiective pentru acele diferente, mai ales ca sunt proprietari lipsa (pe aceia nu-i puneti niciodata la pierderi, e o timpenie) cel mai corect mod e sa se repartizeze in mod egal,dupa umila mea parere.
2.Daca exista vointa in a depista cauze obiective la aceste pierderi (pierderi tehnice depistabile pe partea comuna, proprietari care au instalatii de alimentare in afara masuratorii, apa foarte dura ce poate deregla functionarea contorilor care au ani buni de functionare, instalatii cu proasta functionare in locuinte-gen vase de toaleta cu flotor de proasta calitate, etc) se vor investiga intai toate cauzele posibile si apoi se va trece la impartirea prin regulament a apei ce nu iese la bilant.
3. Daca s-au facut toate investigatiile posibile se poate urmari pe analiza statistica consumul lunar al tuturor proprietarilor, pentru a se observa daca nu exista scaderi nefiresti de la o medie calculata lunar.; vor fi intrebati acei proprietari "suspecti"cum de si-au "optimizat" consumul de la o anumita data incolo si apoi se va stabili regulamentul intern de repartizare a diferentelor dintre bransament si suma.
Si alte citeva precizari tehnice:
1.O fisa a unui contor cu cadran umed ce nu mai are transmisie magnetica si se poate preveni frauda cu magnetul (plus ca e foarte OK modelul R160H, R100V):
[ link extern ] /
2.O alta fisa unde este precizat debitul de pornire (debit initial):
[ link extern ]