avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... stabilire corecta a pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

stabilire corecta a pensiei

Buna ziua,
Ma intereseaza sa stiu daca la stabilirea pensiei se tine cont si de indemnizatiile primite ca membri in Consiliile de administratie.
Mai concret,am fost salariata intr-un trust,intr-o firma,dar si membra in consiliile de administratie la alte doua firme din cadrul aceluiasi trust.Din sumele primite mi s-au retinut contributiile aferente;vorbim de perioada 08/2001-03/2005.
Daca rspunsul e afirmativ,cum pot verifica daca s-a tinut cont si de aceste contributii?
Precizez ca m-am pensionat anticipat in 2011,iar pentru limita de varsta in 2014.
E tardiv demersul meu?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ion + , utilizator 20:25, 3 Noiembrie 2018
Verificarea putea fi facuta in termenul de contestare a deciziei de pensionare cand puteati cere concret sa va demonstreze ca s-a luat in calcul si acele sume. Nu ar trebui sa fie un secret nici acum dar sunt sigur ca va fi greu; motivul ar fi volumul mult de munca si personalul insuficient in Casele de Pensii. Pensionarul ar trebui sa primeasca odata cu decizia de pensionare cuantumul venitului lunar brut sau net luat in calcul de-a lungul perioadei de cotizare. Poate vor fi parlamentari ce se gandesc la aceasta in dezbaterile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere cerere de recalculare a pensiei calculata eronat giv giv Buna ziua! Doresc sa va prezint urmaroarea problema. Mama mea a optat pentru pesionarea anticipata datorita unor imprejurari (limita de varsta pentru pensia ... (vezi toată discuția)
Consiliu administratie-decl.112 geo123 geo123 Membrii consiliul de administratie au CIM ( in alta parte). La ce sectiune completez in declaratia 112? Care este diferenta intre sectiunea A si B pentru pct.4 ... (vezi toată discuția)
Scoala profesionalade -3-ani,cu practica in intreprindere,si grupele de munca pentru pensionare legistul1949 legistul1949 Sant nascut in 05.05.1949 . In perioada :1966-1969 , am absolvit scoala profesionala de -3-ani , cu prac- tica in productie , ... (vezi toată discuția)