avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Ce cheltuieli are un S.R.L.?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Ce cheltuieli are un S.R.L.?

As vrea sa stiu la ce cheltuieli lunare,trimestriale si anuale sa ma astept la infiintarea unui S.R.L.,neplatitor de T.V.A. si care ar ajunge sa fie platitor de T.V.A. pana la sfarsitul unui an calendaristic?Mentionez ca domeniul de activitate va fi magazin online pt imbracaminte copii si adulti,va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:08, 6 Noiembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca srl microintreprindere fara angajati veti plati trimestrial impozitul pe venitul microintreprinderii 3% calculat la venitul total din acel trimestru conform facturilor. Anul urmator, cand veti dori sa scoateti ca dividende profitul realizat in anul precedent, veti plati impozit pe venitul din dividende acordate persoanelor fizice de 5%.
Cand veti inregistra minim 300000 lei cifra de afaceri adica venituri, veti fi obligat sa va inregstrati ca platitor de tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit vs forfetar ContSters74711 ContSters74711 O firma care a fost platitoare de impozit pe venit in anul 2009 a platit impozitul forfetar pe trim II si III deoarece era mai mare decat impozitul pe venit, ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere contabilitate kovacskristof200 kovacskristof200 Buna ziua, Vrem sa facem o microintreprindere, 2 proprietari, fara angajati. Avem un venit din servicii afiliere, adica la sfarsit de luna ni se vireaza o ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe venit si tva auraneg auraneg impozitul pe venit si TVA-ul se platesc in fiecare luna sau la trimestrul...ma refer la un SRL.... (vezi toată discuția)