avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mentionare program de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mentionare program de lucru

Buna ziua,

Daca programul de lucru este trecut in Regulamentul intern al societatii, mai este nevoie sa fie trecut si in CIM

In ROI este mentionat programul de lucru pe fiecare departament. Acesta nu este unitar pentru toti angajatii societatii, iar in ROI sunt trecute toate detaliile referitoare la ora de incepere si terminare a programului, inclusiv posibilitatea ca personalul TESA, (angajat cu 8 h/zi) sa aiba program flexibil (program fix 9-16, cu posibilitatea de recuperare a orelor din norma fie in intervalul 7-9 sau dupa ora 16.)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:06, 6 Noiembrie 2018
Orice angajator trebuie sa fie familiarizat cu faptul ca munca in baza unui contract individual de munca cu program de lucru inegal este reglementata in dispozitiile art. 113 si 116 din Codul muncii.

Potrivit art. 113 alin. (2) din Codul muncii, in functie de specificul unitatii sau al muncii prestate, se poate opta si pentru o repartizare inegala a timpului de munca, cu respectarea duratei normale a timpului de munca de 40 de ore pe saptamana.

Programul de lucru inegal presupune o durata zilnica inegala a timpului de lucru astfel incat orele de munca totalizate in fiecare saptamana sa respecte durata timpului de munca de 40 de ore pe saptamana.

Conform art. 116 alin. (2) din Codul muncii, programul de lucru inegal poate functiona numai daca este specificat expres in contractul individual de munca.

On contractul individual de munca va fi specificata expres repartizarea inegala a timpului de munca prin act aditional la CIM, acte ce vor fi incheiate anterior producerii modificarii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca programul de lucru este trecut in Regulamentul intern al societatii, mai este nevoie sa fie trecut si in CIM


Este bine sa fie mentionat si in c.i.m. , chiar daca este in R.I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program inegal de lucru ataela1 ataela1 Este corect,legal ca in CIM sa fie stipulat: [b]Durata muncii[/b] a) 8 ore/zi Repartizarea programului de lucru se face astfel: repartizare inegala ... (vezi toată discuția)
Timpul inegal de lucru fanelpas fanelpas pentru ca timpul inegal de lucru sa fie aplicat este de ajuns doar sa fie subliniat in cim?nu trebuie completat si cimpul liber de la litera H,punctul 2,litera ... (vezi toată discuția)
Timp de lucru Vivr33 Vivr33 Buna ziua, Daca am un angajat care va avea durata timpului de lucru de 40 ore pe saptamana impartite dupa cum urmeaza: 4 zile a cate 7 ore si jumatate si o ... (vezi toată discuția)