avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Durata eliberarii adeverintei de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Durata eliberarii adeverintei de vechime

As dori sa stiu si eu cat dureaza eliberarea unei adeverinte de vechime pt. ca astept deja de 4 luni aceasta adeverinta de la ultimul loc de munca... Deja actualul meu angajator ma intreaba daca nu cumva am facut ceva in neregula pe acolo..eu am plecat in cele mai bune conditii, am demisionat, cu acordul partilor pt. a mai angaja in alta parte. De ce dureaza atat sa primesc o adeverinta? Si este adevarat ca nu mi se poate intocmi cartea de munca fara acea adeverinta? Ce pot sa fac pentru a afla ce se intampla cu ea? Am sunat la firma care se ocupa de personal si mi-au zis ca ei nu stiu nimic, ca asteapta sa se "intoarca" de la ITM Bucuresti#-o. De patru luni asteapta.....si eu la fel...am impresia ca de fapt nimeni nu stie nimic...am vb si cu alte foste colege si au zis ca au primit-o tot tarziu, adica dupa cateva luni, dar cat sa mai astept??
Cel mai recent răspuns: tina&dcn , utilizator 20:39, 13 Noiembrie 2009
Este adevarat ca la ITM bucuresti dureaza destul de mult ca sa se vizeze un carnet de munca sau sa se elibereze o adeverinta de vechime, dar ai dreptate 4 luni este prea mult. Poti sa te interesezi personal de adeverinta ta la ITM intreband inspectorul care se ocupa de firma la care ai lucrat.
Pana la urma imi este neclar cum ai plecat de la firma anterioara.....deoarece prin demisie sau cu acordul partilor nu inseamna acelasi lucru si codul muncii trateaza diferit aceasta problema din punct de vedere obligatii angajat si angajator.
Intocmirea unui carnet de munca de catre angajatorul tau actual, nu este conditionata de aceasta adeverinta, poate sa iti faca acel document (carnetul de munca) si adeverinta de la locul de munca anterior, o va trece ulterior cand vei intra in posesia ei. Problema este ca pana in luna ianuarie 2010, nu exista formulare de carnete de munca la Directia de Munca si Protectie Sociala a Municipiului Bucuresti, asa ca nu stiu cum ar putea sa iti intocmeasca carnetul.

Faceti adresa angajatorului in care solicitati adeverinta pentru perioada lucrata,o trimiteti prin posta cu confirmare de primire si valoare declarata.

Faceti xerox dupa adresa respectiva si impreuna cu confirmarea de primire si recipisa valoare declarata o dati noului angajator.

Faceti sesizare la ITM pentru tegiversare si neprimire adeverinta de la vechiul angajator,sesizare pe care nu o arati noului angajator pentru ca nu aveti de unde sa stiti ce reactii va avea.
Exista si posibilitatea de a nu fi depusa la ITM Bucuresti adeverinta dvs .si de aceea se tergiverseaza comunicarea adeverintei dvs ...... daca stiti inspectorul/ de la ITM puteti lua legatura cu acesta si va va spune care este situatia reala.
Aveti mai jos numerele de telefon la care se poate lua legatura cu sefii de sector:
Birou evidenta muncii sect.1:
sef birou ec. Leopea Mihaela
tel. 310.62.83

Birou evidenta muncii sect.2:
sef birou ec. Cosa Madalina
tel. 310.62.58

Birou evidenta muncii sect.3:
sef birou ec. Niculescu Cristina
tel. 310.62.85

Birou evidenta muncii sect.4:
sef birou ec. Vasile Florina
tel. 310.62.39

Birou evidenta muncii sect.5:
sef birou ec. Toader Raluca
tel. 310.62.19

Birou evidenta muncii sect.6:
sef birou ec.Ralea Meda
tel. 310.62.93
Multumesc ff mult pt raspunsuri...Am plecat cu demisie. Deci intocmirea carnetului de munca nu este conditionata de adeverinta...E bine de stiut... La ITM Pitesti o fi aceeasi situatie ca la ITM Buc? Acum o sa am toate contractele de munca inregistrate la Pitesti..sper..la fostul meu loc de munca era problema ca aveau centrala in Bucuresti si de aceea am contractul de munca inregistrat la Buc. E atat de aiurea cand nu ai cunostinta de unele lucruri...macar acum stiu unde sa sun ca cei responsabili de la firma angajatoare nu au habar niciodata de nimic..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de vechime george_iancu george_iancu Ultima firma la care am lucrat (1 an de zile) nu imi elibereaza adeverita vizata de itm. Ultima data mi-au spus ca daca o vreau vizata de itm sa ma duc la ei ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot reface carnetul de munca daca nu il pot da pierdut? marian_oprea marian_oprea De 3 ani de zile ma chinui sa-mi refac cartea de munca dupa ce o firma unde am lucrat mi-a pierdut-o ( de fapt cred ca nu a vrut sa mi-o mai dea deoarece am ... (vezi toată discuția)
Recuperare carnet de munca tiuta tiuta BUNA ZIUA.VA ROG SA MA AJUTATI CU UN SFAT.EU SUNT DIN PITESTI SI,PENTRU O PERIOADA SCURTA DE TIMP,M-AM ANGAJAT LA O FIRMA CARE ARE SEDIUL IN BUCURESTI.MI-AM ... (vezi toată discuția)