avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... aplicare lege
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

aplicare lege

Daca legea 61/1991 beneficiaza de jumatate din minim dupa ultimele modoficari? Sefii mei spun ca da, eu am citit si spun nu. Vreau sa ma luminez.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 9 Noiembrie 2018
Legea 61/1991
Art. 9
Dispoziţiile prezentei legi se întregesc cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia dispoziţiilor privind plata a jumătate din minimul amenzii.
dar de legea 203/2018 Art. 22. -

(2) De la data intrării în vigoare a prezentei legi, contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege și în acele situații în care actul normativ de stabilire a contravențiilor nu prevedea expres această posibilitate.
Ce spuneti ?
Se aplica , atunci, acest act normativ ... este un conflict de legi , intrucat nu abroga implicit articolul din Legea 61/1991.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate achitare jumatate din minimul amenzii lege 61/1991 și lege 92/2007 steliana_ro steliana_ro Buna ziua, incepand cu 24.08.2018 intra in vigoare Legea 203/2018 privind masuri de eficientizare a achitarii amenzilor contravenționale. ART. 46 din ... (vezi toată discuția)
Posibilitate achitare jumatate din minim amenzi legea 61/1991 si legea 92/2007 steliana_ro steliana_ro Buna ziua, incepand cu 24.08.2018 intra in vigoare Legea 203/2018 privind masuri de eficientizare a achitarii amenzilor contravenționale. ART. 46 din ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea achitării a jumătate din minimul contravenției mariusbunga mariusbunga Noua lege 203/2018 care modifica Ordonanța 2 privind contravențiile prevede posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii! Întrebarea e: ... (vezi toată discuția)