avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Legea aplicabila in conexare dosare civile
Discuție deschisă în Executare silită

Legea aplicabila in conexare dosare civile

Primaria a emis un nou dosar de execuare silita pentru aceeasi contraventie ,intre aceleasi parti, cu dosar pe rol contestare la executare silita in bazalegi 270/2017.,pentru primul dosar.
Se poate cere conexarea?
Trebuie facuta o noua contestatie sau e suficient sa se mentioneze acest lucru in cererea de conexare?
Exista un model de cerere de conexare?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2018
keeper, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 21:32, 7 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 138

Excepţia litispendenţei

(1) Nimeni nu poate fi chemat în judecată pentru aceeaşi cauză, acelaşi obiect şi de aceeaşi parte, înaintea mai multor instanţe competente sau chiar înaintea aceleiaşi instanţe, prin cereri distincte.

(2) Excepţia litispendenţei poate fi invocată de părţi sau de instanţă din oficiu în orice stare a procesului în faţa instanţelor de fond.

(3) Când instanţele sunt de acelaşi grad, excepţia se invocă înaintea instanţei sesizate ulterior. Dacă excepţia se admite, dosarul va fi trimis de îndată primei instanţe învestite.

(4) Când instanţele sunt de grad diferit, excepţia se invocă înaintea instanţei de grad inferior. Dacă excepţia se admite, dosarul va fi trimis de îndată instanţei de fond mai înalte în grad.

(5) Încheierea prin care s-a soluţionat excepţia poate fi atacată numai odată cu fondul.

(6) Când unul dintre procese se judecă în recurs, iar celălalt înaintea instanţelor de fond, acestea din urmă sunt obligate să suspende judecata până la soluţionarea recursului.

(7) Dispoziţiile alin. (2), (3) şi (5) se aplică în mod corespunzător şi atunci când procesele identice se află pe rolul aceleiaşi instanţe.


Detalii: [ link extern ]


FACETI O CERERE PRIN CARE RIDICATI EXCEPTIA !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Introducerea unei actiuni de 2 ori la aceeasi instanta alessia_ioana alessia_ioana Am inaintat instantei 2 cereri avand acelasi obiect si aceleasi parti.Ce pot sa fac ?As putea sa-mi retrag una din cele 2 cereri si sa recuperez si taxa de ... (vezi toată discuția)
Litispendenta fasttrade fasttrade Daca o instanta a admis o contestatie la executare, dar inca nu s-a judecat, fiind stabilit un termen mai lung, executorul, pentru aceeasi cauza si aceleasi ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara MaryMiha MaryMiha Buna ziua. Am avut un proces pentru custodia fetitei eu fiind plecata in Anglia am cerut custodia dar nu mi s a acordat s a acordat doar custodia comuna cu ... (vezi toată discuția)