avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul concediu de odihna

Buna ziua,

Am un salariat care si - a dat demisia....La incetarea raporturilor de munca trebuie sa ii calculez si concediul de odihna. El are CIM din 2015. Ce se intampla cu concediu de odihna care nu l-a efectuat din 2015, 2016 ..l-a pierdut? Nu stiu cum sa calculez....

Codul muncii stabilește cât se poate de clar că, „în cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parțial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual.

De exemplu, dacă un salariat a rămas cu zile libere din 2017, acesta trebuie să beneficieze de ele, începând cu ianuarie 2018, până la mijlocul anului 2019. Daca nu le-a luat le pierde?

Multumesc


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:23, 7 Noiembrie 2018
Nu se pierde , se vor compensa in bani la incetarea c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna restant sonias sonias Buna ziua as vrea sa stiu daca mai amn 12 zile de concediu de odihna neefectuat in 2019. Il pot efectua pina in iunie 2021. 146. – (1) Concediul de odihna se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, se da urmatoarea situatie: administratorul blocului ... drq928 drq928 Buna ziua, Se da urmatoarea situatie: Administratorul blocului in care locuiesc, si-a dat demisia incepand cu data de 1 August 2020.Pana la acea data avea CO ... (vezi toată discuția)