avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salariu administrator si presedinte de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salariu administrator si presedinte de bloc

Buna seara
Ma intereseaza sa stiu care ar trebui sa fie salariul unui administrator de bloc cu 40 de apartamente,dar al unui presedinte de bloc?Va multumesc.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contează și numărul de ore lucrate.
Vedeți care e salariul minim (sau mediu, dacă doriți) ORAR Brut pe țară și faceți analogia cu numărul de ore lucrate de acesta.
Doar n-o să-l plătiți la fel ca și pe unul care lucrează 8 ore sau 14 ore, cum e soția mea !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Ca idee, in cazul unei asociatii cu 240 apartamente platim 2400 RON + 240 RON citire index apa.

Salariul minim brut este 1900 RON (din decembrie sau ianuarie se vehiculeaza ca va creste), dar nu cred ca cineva o sa accepte salariul minim.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salariul adm. mai depinde si de forma de contrat pe care o are cu Asociatia . Pentru CIM nu poate fi sub salariul minim pe economie pt. cei cu contract prestari servicii poate fi mai mic decat salariul minim pe economie dar poate fi si mai mare in functie de cum negociati .

Pentru presedinte se incheie un contrat de mandat si A.G. hotaraste cuantumul indemnizatiei .
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2018
BEN46, utilizator
Nu înțeleg de ce să plătim salarii de 3-4 ori mai mari ca salariul minim orar pe țară, că doar nu lucrează de 3-4 ori mai mult, cel puțin față de soția mea, care lucrează la o Casă de Pariuri timp de 14-15 ore zilnic, 2 zile cu 2 !
De exemplu, de ce să aibă o președintă ca a noastră, încă din 2014, o indemnizație de 900 de lei NET pe lună, la ... 60 de ore așa-zis lucrate într-o lună (ea lua în 2014 un venit orar lunar de 3-4 ori mai mare ca venitul minim orar pe țară), deoarece ea avea și are din 2017 și un al doilea serviciu și mai ales Lunea, Miercurea și Vinerea dimineața nu vine la locul ei de muncă de la Asociație, deoarece este la celălalt loc de muncă și nu poate fi în 2 locuri !
Asta e dovada că șefii de Asociații mai mult mimează munca ... și se poate trăi și fără prezența lor !
flory_mr
Eu nu iau apararea asa zisilor " sefii de asociatii " m am si ma judec cu ei pe alte probleme , nu intelegeti de ce se platesc asemenea salarii , pai exista o vorba romaneasca :" nu este prost cine cere ci acela care da "
Pai daca cei 100 - 200 de proprietari tac ceia ce inseamna ca sunt de acord , dumneavoastra singur nu aveti nicio sansa sa indreptati lucrurile acolo , aceasta este democratia !
O zi buna va doresc

Alte discuții în legătură

Presedinte care nu este proprietar joannablue joannablue Buna ziua, stiu ca presedintele asociatiei de proprietari trebuie sa fie membru al asociatiei si, implicit, proprietar in bloc. La noi in bloc presedintele ... (vezi toată discuția)
Membrii comitetului executiv ivladutoiu ivladutoiu 1. sotia/sotul care nu sunt titulari de contract vanzare-cumparare trebuie trecuti in Actul constitutiv anexa la statut, respectiv acordul de asociere? 2. ... (vezi toată discuția)