avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama mea ne-a cumpărat (mie și soțului) un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama mea ne-a cumpărat (mie și soțului) un apartament, păstrând pentru ea uzufructul viager. Acum suntem în divorț, se poate anula actul de vânzare cumpărare?

Buna ziua! Se poate anula un act de vanzare cumparare? Mama mea ne.a cumparat un apartament, si.a pastrat dreptul de locuinta, dreptul viager, insa m.a trecut pe mine( fiica) si pe sot la prorietari. Mentionez ca nu a primit nici un ban de la noi, practic a facut acest demers sa ne fie bine, insa am divortat de sotul meu, el gasindu.si pe altcineva. Ar fi nedrept sa aibe aceleasi drepturi in conditiile in care nu a dat nici un leu
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
De asta nu se pot da decit raspunsuri de principiu.Cum sa comentezi despre un contract fie el si de V-C daca nu l-ai citit si nu stii ce clauze contine ?

Demos a scris:

Eu nu am avut acces la contract, nu l-am citit, deci nu pot sa spun daca, citez @gi-jane2 :"in contract a declarat mama ca aincasat pretul" sau citez @raluk0207 : "se trezesc după niste luni bune, ca de fapt nu au primit nici un ban, in condițiile în care ei înșiși au declarat că au primit prețul."!!!
Pentru informarea celor citati mai sus exista si contracte de V-C cu plata esalonata, cu intrare in posesie ulterioara si conditionata, etc..., etc..., etc...!
Exista contracte in care se precizeaza modul de plata si data de intrare in posesiune este stabilita la X zile dupa realizarea platii conform modului descris!
Numele meu pe site este Demos, nu Mafalda, oameni buni!!! ;-)

Eu m-am referit la contractele in care pretul s-a achitat la data semnării actului. Cum este și cazul de fata.
Si da, in toate contractele de vânzare cumpărare in care pretul se achita in ziua perfectarii, se inserează in contract declarația vânzătorului ca a primit integral prețul și că transmiterea proprietății operează "astăzi, data încheierii și semnării prezentului contract ".
@raluk0207
Citati va rog pasajul in care utilizatorul specifica ceea ce dvs pretindeti: va citez: "Eu m-am referit la contractele in care pretul s-a achitat la data semnării actului. Cum este și cazul de fata.".
Citez utilizatoarea: "Mentionez ca nu a primit nici un ban de la noi, practic a facut acest demers sa ne fie bine," nu este decat expresia unei trairi nu o precizare contractuala.
Daca tot raspundem, haideti sa nu ne pierdem timpul si sa raspundem la obiect, nu pe supozitii!!!
Intotdeauna, in ceea ce scriu trebuie cautat si al doilea, vezi al treilea inteles datorita faptului ca a fi primar este la indemana oricui (in Ro).
Atunci cand exista dorinta de a fi direct, se pun intrebari de clarificare de speta in prealabil pentru a fi sigur de ceea ce se analizeaza in cazul respectiv.
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2018
Demos, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In realitate, nu a primit nici un ban.
In fapt, in cuprinsul contractului s-a specificat ca prețul a fost platit, iar părțile au declarat (In fals) ca l-au primit/achitat.
Despre asta e vorba.
Actele nu se anulează pentru împrejurări ivite după încheierea acestora și care nu sunt de natură să afecteze condițiile de valabilitate.
In plus, tu, cumpărător, invocând faptul că nu ai platit prețul, e ca si cum ti-ai da cu stângu-n dreptul. Practic, recunosti ca mama ti-a facut o liberalitate. Însă chiar și asa, actul este valabil ca donatie deghizată, unde donatari sunt ambii soti.
Nu vreau sa va pun in situatii delicate, dar, este evident ca din ceea ce utilizatoarea a scris pana acum visul dvs de argumente nu este confirmat!!!
Eu astept ca utilizatoarea sa ne dea detalii privitoare la conditiile de vanzare si confirmarea eventualei recunosteri de catre mama a incasarii sumei de vanzare in totalitatea sa.
Sa nu uitam, supozitiile=polemica inutila.

Alte discuții în legătură

Un prieten i-a lăsat casa soției, păstrându-și doar uzufructul viager. acum ar vrea să schimbe actul pentru că nu îi pasă de el și nu mai știe nimic de ea, cum să procedeze? aura19731991 aura19731991 Un prieten care e casatorit e despartit de sotie de 4 ani.ea l a convins sa ii lase ei casa dupa ce el a facut o operatie grea si ia scos un rinichi.are ... (vezi toată discuția)
Donatie sa contract de v/c annes3 annes3 buna ziua - am si eu o rugaminte la dvs cine ma poate ajuta cu un sfat. urmeaza sa ma casatoresc si mama mea vrea sa-mi lase casa sub o forma in care sa nu ... (vezi toată discuția)
Casa dobandita prin vanzare cumpare cu uzufruct virgil87 virgil87 buna ziua am cumparat casa de la mama mea prin vanzare cumpare cu uzufruct in timpul casatoriei. Am divortat de 2 ani si fostul sot este plecat din locuinta. ... (vezi toată discuția)