avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sporul pt transa de vechime la persoanele cu salariul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sporul pt transa de vechime la persoanele cu salariul minim diferentiat si o vechime de peste 15 ani

Buna ziua!
Intrucat parerile sunt impartite as dori sa ma pot consulta si cu dv. Din cate stiu, salariul minim corespunde coeficientului 1. Adica cel mai mic salariu. O persoana care lucreaza intr-o institutie publica poate sa ramana cu salariul minim in care sa i se motiveze ca este inclus si sporul de vechime?
De la 1 dec. 2018 daca se va aproba sal. minim diferentiat de 2350 lei pentru persoanele cu studii medii si o vechime de peste 15 ani, cum se calculeaza (se aplica) transele de vechime? Ex. peste 20 ani? Va multumesc! Ce fac cu o persoana care in luna dec.2018 are vechimea de 14 ani si 11 luni si din ian. 2019 va avea peste 15 ani? Ce salariu va avea? ...Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2018
crmnradu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:30, 8 Noiembrie 2018
De la 01.12.2018 nu cred ca intra in vigoare nicio HG cu privire la salariul minim.

salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată = sumă stabilită în bani care nu include sporuri și alte adaosuri, conform ultimelor prevederi legislative.

Prin urmare, daca se va adopta si aceasta sintagma, atunci la , salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se va adauga sporul de vechime/gradatia de vechime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog,- conform hotararii privind stabilirea, salariului minim brut minim cu cu 1 decembrie de 2080 -de la salariul de 2350 lei, ptr. personalul (studii ... (vezi toată discuția)
Salarizare salariati cu studii postliceale cristinachebac cristinachebac Caror categorii de salariati li se maresc sal .la 2350 lei....cei cu studii postliceale beneficiaza ? (vezi toată discuția)
Revisal crmnradu crmnradu Buna seara! Cum inregistrez in REVISAL salariul de 1450 lei, suma in care este inclus si sporul de vechime de 25%? Daca la rubrica sporuri (respectiv sporul ... (vezi toată discuția)