avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mi-am luat teapa...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mi-am luat teapa...

Buna ziua! Lucrez la o casa de amanet, și de curând am constatat ca am fost țepuită. Am făcut un contract de amanet pe o perioada de 30 de zile. Iar clientul nu a mai venit sa ridice. Când ctr a ajuns la sediu și s-au tăiat bijuteriile respective am realizat ca era argint scăldat in aur ceea ce mi-a adus un prejudiciu destul de mare. Întrebarea mea este : am vreo șansa sa recuperez bănuții respectivi in cazul in care merg la poliție? In condițiile in care același client a făcut același contract la încă o agenție a firmei! Poate fi încadrat la înșelăciune? Exista un temei legal pt asta?
Cel mai recent răspuns: viablebride , utilizator 23:47, 11 Noiembrie 2018
Inselaciune este, da.
Dar probe aveti?
Pai....contractul de amanet semnat de el,datele clientului și bijuteriile propriu-zise. In agenția in care lucrez se șterg filmările de pe camere la 20 zile iar înșelăciunea a fost constatata după 36 (30 perioada contractuala +5 in care am așteptat clientul). Avem in schimb filmările de la cealaltă agenție unde clientul a dat aceeași teapa doar ca s-a constatat mai devreme și nu au apucat sa șteargă filmările. Deci cam astea ar fi dovezile...Am vreo șansa?
Mai mari la cealalta agentie, cu conditia ca filmarile sa fi suprins caracteristicile fizice, macar aparente ale produselor amanetate si autorul tepei.
La agentia dvs ar ajuta daca ar putut fi de fata mai multi martori la predare si semnarea contractului si detalii specifice, care sa se coroboreze cu ce apare in filmare.
Este discutabil, la prima vedere mie nu imi pare inselaciune. Cred ca este treaba casei de amanet sa evalueze produsul, trebuie sa aveti o anumita pregatire si mijloace specifice.
Alta ar fi discutia daca de exemplu a venit cu acte false in ceea ce priveste produsul respectiv.
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Avem atât materialele necesare cât și pregătirea,fiind vorba de un contract de amanet nu poți tăia bijuteria clientului. Am verificat-o conform procedurii,doar ca nu am reuși sa pătrund pana in mijlocul ei,acolo unde era umplută cu argint. Și in al doilea rând nu îmi doresc neaparat sa recuperez banii cât îmi doresc ca genul asta de oameni sa fie prinși și opriți din a mai înșela alți oameni.

Alte discuții în legătură

Am amanetat o bijuterie despre care nu stiam ca e falsa blecota blecota in urma cu ceva timp am achizitionat de la o persoana o bijuterie despre care am fost convins ca este din aur, am verificat-o la bijutier si am fost convins ... (vezi toată discuția)
Inselaciune amanet AlexHo AlexHo Buna. Nu demult am deschis un amanet, inca sunt la inceput si mai am multe de invatat. Am fost tepuit de doua ori, ambele contracte sunt inca valabile. 1. ... (vezi toată discuția)
Lnselaciune la casa de amanet anonim85 anonim85 Buna ziua! Lucrez la o casa de amanet si am probleme cu un client care a adus un lant, doar pe deasupra aur iar in interior cu pilitura. Contractul e facut ... (vezi toată discuția)