avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mi s-a cerut să depun răspuns la întâmpinare cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mi s-a cerut să depun răspuns la întâmpinare cu zece zile înainte de prima înfățișare dar l-am depus doar cu două-trei zile înainte. Se poate să îmi fie refuzate probele propuse?

Buna. Daca intr-un proces mi s-a cerut sa depun Raspuns la intampinare cu zece zile inainte de prima infatisare si acesta a fost depus doar cu doua-trei zile inainte de infatisarea respectiva, se poate sa imi fie refuzate probele propuse prin Raspuns?
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: N Sireteanu , utilizator 19:06, 25 Noiembrie 2018
Multumesc. In urma Intampinarii am considerat necesar sa cer si proba testimoniala, in afara de cea cu inscrisuri, din cererea introductiva. La asta ma refeream in intrebare.
Intrucat sunteti reclamant (vi s-a pus in vedere sa formulati raspuns la intampinare), aveti posibilitatea de a propune probe noi pana la primul termen de judecata la care sunteti legal citat.
Prin urmare, consider ca solicitarea dvs. este legal facuta. De asemenea, probele mai pot fi propuse si in conditiile art. 254 din Codul de procedura civila.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
:)) Adevarul este ca „probele se propun, sub sancțiunea decăderii, de către reclamant prin cererea de chemare în judecată”, sens in care si art.194 lit.b) ne spune ca, cererea de chemare în judecată va cuprinde, „arătarea dovezilor pe care se sprijină fiecare capăt de cerere”.
Insa, da, este adevarat ca până la primul termen la care reclamantul este legal citat, sub sancțiunea decăderii, acesta poate să își modifice cererea și să propună noi dovezi.

Acum, este o discutie, daca cererea de chemare in judecata nu s-a modificat (adica daca nu s-a revenit cu o cerere modificatoare) insa probe noi au fost propuse (prin raspuns), caci conform legii, acele probe (noi) ar putea sa fie foarte bine respinse.
Bine, in practica rar se va intampla asa ceva. De ce? Deoarece judecatorul poate considera ca fiind utile acele probe (chiar si pentru el, in sensul sa rezolve mai rapid dosarul) si ca atare are la indemana posibilitatea (nu obligatia) de a reclalifica acel raspuns la intampinare ca fiind si un soi de cerere modificatoare, si uite asa, voila, probe propuse prin raspunsul la intampinare. :))
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de citare prima instanta postasul postasul Care este cadrul legislativ care reglementeaza citarea partilor la prima infatisare,intr un litigiu de munca.Daca eu am depus o contestatie privind o ... (vezi toată discuția)
Traseu documente cerebel33 cerebel33 Buna ziua, dupa depunerea intampinarii (dosar civil),care este traseul acesteia? -se studiaza de comitetul de judecata si apoi este trimisa partii ... (vezi toată discuția)
Care este termenul in care se raspunde la intampinare? ramos57 ramos57 Buna ziua, Care este termenul legal de a raspunde la intampinare si care este baza legala. Cu stima, (vezi toată discuția)