avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vinzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vinzare cumparare

Va rog sa ma lamuriti intr-o problema:
Daca vinzatorul unui imobil s-a trezit dupa un an de zile sa dea cumparatorul in judecata pt nulitatea contractului de vinzare cumparare pe baza ca vinzatorul la acea vreme suferea de tulburari de personalitate pe fond alcoolic ,este posibila anularea contractului de vinzare cumparare?
Ba mai mult dupa aproximativ 6 luni cumparatorul a incheiat cu acesta si un contract de inchiriere pina la sfirsitul acestui an.
Cel mai recent răspuns: aldo_nick , utilizator 22:36, 12 Noiembrie 2009
Da , lipsa discernamantului poate fi invocata , ca si cauza de nulitate relativa , in termen de 3 ani ani de la cunoasterea acestui fapt.
OK.inteleg dar ce boala trebuie sa ai ca sa ai lipsa de discernamint?Ori pe baza consumului de alcool la notar se vede daca vinzatorul sau cumparatorul este in stare de ebrietate.Ba mai mult din cite stiu eu NOTARUL iti garanteazalegalitatea actului.
buna seara1
si acum ce pretinde vanzatorul, ca la momentul semanrii contractului de vanzare cumparare nu avea discernamant?
ca nu a stiut ce semneaza?
da spune ca afost sub influenta bauturilor alcoolice
vorbim de un act autentic!
in incheierea de autentifcare scrie ca a citi, consimtit si a semnat actul.
nu cred ca acel notar dc il vedea pe X turmentat ii mai lasa sa semneze!
oricum sa spunem ca instanta ar admite o astfel de actiune, in acest caz partile trebuie repuse in situatia anterioara, adica X trebuie sa restituie pretul primit.
mai are de unde?!
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
ContSters97658, utilizator

Alte discuții în legătură

Nulitate act de vinzare cumparare aldo_nick aldo_nick bunicul meu a cumparat o proprietate compusa din casa teren si dependinte in luna noiembrie 2008.Cntract de vinzare cumparare legalizat la notariat.in cursul ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar ciobotarurobert ciobotarurobert Buna ziua. Urmeaza sa cumpar un apartament printr-un credit ipotecar. I-am dat vinzatorului un avans, 1000 euro. In precontract am stabilit ca daca vinzatorul ... (vezi toată discuția)
Pot folosi terenul sau incalc proprietatea? ContSters382135 ContSters382135 Am cumparat cu chitanta de mina un teren . Pot folosi terenul pina definitivez prin instanta actul final ? Vinzatorii nu s au prezentat la notariat pentru ... (vezi toată discuția)