avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce ma sfătuiți să fac in urma comunicări?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce ma sfătuiți să fac in urma comunicări?

Sa fac apel si sa cer amanarea aplicari pedepsei , pentru a nu-mi pierde locul de munca si sa nu-mi fie pătat cazierul. Asta este comunicarea ,,edeapsa de 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual, faptă prevăzută ?i pedepsită de art. 289 alin. 1 din Codul Penal din 1968. În baza art. 81 vechiul Cod Penal, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei închisorii aplicată inculpatului, stabilind un termen de încercare de 2 ani şi 6 luni, potrivit art. 82 vechiul Cod Penal, cu aplicarea art. 5 alin. 1 noul Cod Penal. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 vechiul Cod penal, privind revocarea suspendării condi?ionate, dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat va săvârşi din nou o infracţiune, pentru care se va pronunţa o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen. În baza art. 71 vechiul Cod Penal, cu aplicarea art. 5 alin. 1 noul Cod Penal, interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a) teza II şi lit. b) vechiul Cod Penal, respectiv a dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice ?i a dreptului de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, iar în temeiul art. 71 alin. 5 vechiul Cod Penal suspendă executarea pedepselor accesorii pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale.
Este dreptul dvs sa formulati apel daca sunteti nemultumit de solutie. Pentru o opinie juridica pertinenta, apelati la un avocat care o sa fie in masura sa va raspunda dupa ce studiaza dosarul.
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie curtea de apel marian-ene marian-ene Solutie: Admite recursul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad împotriva sentintei penale nr. 235 din 08 Mai 2012 a Judecatoriei BÂRLAD, ... (vezi toată discuția)
Lmi poate spune si mie cineva mai exact despre ce e vorba si cand pot redobadi pernisul adriancalin13 adriancalin13 Am facut o prostie si am primit urmatoarea pedeapsa:Solutia pe scurt: În baza art. 87 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 ( în noua reglementare art. 336 alin. 1 ... (vezi toată discuția)
Reabilitare- suspendarea conditionata a executarii pedepsei- termen/conditii ady_deva ady_deva C-am asa suna sentinta pe care am primit-o !!!! -6 luni închisoare pentru infracţiunea de furt calificat prev. şi ped. de art. 208 alin. 1, 209 alin. 1 ... (vezi toată discuția)