avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional schimbare salar si fractiune de norma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional schimbare salar si fractiune de norma

Dorim sa schimbam prin act aditional durata muncii si salariul pentru un angajat. Se poate face retroactiv, cu 01.11.2018? Mai e valabil cu cele 20 de zile? Sau e necesar sa fie cu o zi inainte de intrarea noului salar?sau asta e numai pt. modificarile de la stat..varza in capul meu.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:19, 13 Noiembrie 2018
Puteti sa il incheiati cu data de 01.11.2018, daca va incadrati sa inregistrati modificarea in revisal in 20 de zile, deci pana pe 21.11.2018.
super, va multumesc mult!
Partial eronat raspunsul primit ... vedeti mai bine HG 905/2017

Modificarea duratei timpului de munca se transmite în registru cel târziu în ziua anterioară producerii modificării.

Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 8.000 lei netransmiterea datelor în termenele prevăzute la art. 4 alin. (2) din HG 905/2017.
Vad ca si modificarea privind salariul si durata muncii, intra la ..transmiterea in ziua anterioara...
In concluzie nu am varianta?
salariul nu intra ...

HG 905/2017
art.4
...
(3) Orice modificare a datelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. h) se transmite în registru în termen de 20 de zile lucrătoare de la data producerii modificării. Excepţie fac situaţiile în care modificarea se produce ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti când transmiterea în registru se face în termen de 20 de zile lucrătoare de la data la care angajatorul a luat cunoştinţă de conţinutul acesteia.

art.3 alin.2 : h) salariul de bază lunar brut, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri, astfel cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă sau, după caz, în contractul colectiv de muncă;

Alte discuții în legătură

Modificare salariu din 01.01.2018 larisalaly larisalaly Buna ziua, Legat de modificarea salariului brut in contextul mutarii contributiilor de la S la A am inteles, avem timp pana pe 31 martie 2018 dar Daca am ... (vezi toată discuția)
Act aditional in perioada co BOSKY BOSKY Cum se poate face o modificare salariu si durata muncii cu 01 daca salariatul este in concediu de odihna pana pe 04 ? (vezi toată discuția)
S-a modificat termenul de transmitere modificare salariu in revisal? serban.irina92 serban.irina92 Conform art. 17 alin 5 orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (3) în timpul executării contractului individual de muncă impune ... (vezi toată discuția)