avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calcul pensie alimentara divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calcul pensie alimentara divort

Buna ziua.
In urma unui divort pe cale amiabila la notar, cu doi copii minori cu domiciliul la mama, sotul a stabilit cat este dispus sa ofere copiior pensia. Doar ca el a declarat la notar si la autoritatea tutelara doar salariul de incadrare de aprox 2300 net / luna, nu a declarat norma de hrana si norma de haine pe care o are lunar, cu care ajunge la un venit net lunar de aproximativ 3500 net / luna. Mentionez ca lucreaza in cadrul MAI si acetse norme sunt stabilite lunar, fara intrerupere, doar ca nu este obligatoriu sa fie trecute pe adeverinta pe care o va duce la notar. Poate duce adeverinta doar cu salariul de incadrare, desi fata de cei 2300 lei, el castiga lunar aprox 3500 net.
Intrebarea este din care suma se calculeaza pensia pentru copii? Din salariul de incadreare sau din totalul veniturilor realizate nete / luna ? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 10:20, 14 Noiembrie 2018
Pensia de intretinere este numai la salariul net, adica bani in mana, fara norma de hrana, fara diurne, schimbul 3 fara nimic decat salariul net bani in mana, adica 33% din 2300 ron.
Atentie pana la 33% poate fi 30% 25%20% si jormal este conform legii in natura art 529 nu in bani, in bani daca parintii nu se inteleg.

Deci legea spune clar, pana la 33% din salariul net, adica din banii in mana salariul de incadrare.Mai bine cereti tatalui pe langa acesti bani sa aveti scria sipe hartie o suma in natura, 500 ron , rechizite haine, agter scool.meditatii, tabere, mancare etc.E in avantajul copiilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna şobolan, "bani în mână" sunt şi banii din diurnă, şi banii din norma de hrană, şi bonusurile, şi primele, şi dividentele, şi banii din chirie, şi şpaga, şi comisionul.
dar pentru intreţinerea copilului, se stabileşte doar din salariul realizat net al angajatului sau din media veniturilor pe o perioadă dată a altor categorii de persoane.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia se da numai din salariul fix net de incadrare, diurna e ocazionala, norma de hrana nu intra la pensie e decizie ICCJ, bonusurile sunt ocazionale, primele la fel, dividentele la fel odata poti sa iei alt an nu, nu sunt venituri constantante, comisionul la fel.Banii din chirii pot fi considerate permanente dar ce faci daca ai o casa inchiriata 6 luni si apoi 2 ani nu mai ai chiriasi, ce faci platesti pensie pe ce nu ai ai luat? deci nu e venit permanent.

hai sa nu mai vedem celalalt parinte un simplu card de unde sa sugem bani, mai bine cu vb buna sa acjite mai mult singur decat sa-i fortam.
Doamnă, tot reveniţi cu "cardul", sincer, tatăl copilului meu a luat mai mult de la mine decât a plătit pensie alimentară, a trecut cheltuieli de judecată mult peste preţul pieţii şi m-a executat silit, am lucrat un an pentru el, şi a avut 2 titluri, mi-a luat jumătate din salariu. Deci eu am fost şi cu copilul, şi cardul. Eu, proasta târgului, am aruncat chitanţele cu care am plătit avocaţii şi nu i-am cerut cheltuieli de judecată - ce mai, el băiat deştept, bine instruit, eu naivă şi încrezătoare în Justiţie. De aceea îi dispreţuiesc pe cei ce se folosesc de calitatea de părinte ca să-l jumulească pe celălalt, de aceea am boală pe tăticul din Prahova şi pe tăticul care se laudă cu penalizările obţinute de la mamă - oamenii aceştia sunt psihopaţi, fiindcă nişte părinţi normali, se comportă ca fostul dvs. soţ şi presupun că nu-l consideraţi CARD.
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2018
Martonze, utilizator
puteti sa ne spuneti si de ce a avut doua titluri? ce sume sunt in total?Ca dosr nu apus cheltuieli de 10.000 ron?

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara divort Mama26 Mama26 Buna ziua. In urma unui divort pe cale amiabila la notar, cu doi copii minori cu domiciliul la mama, sotul a stabilit cat este dispus sa ofere copiior pensia. ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile de crestere si educare ale minorului corneliacarryna corneliacarryna buna ziua! in urma divortului la notar s-a stabilit custodie comuna cu domiciliul la mama iar tatal trebuie sa plateasca minorului 25% din venituri.Tatal ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara A.g83 A.g83 Buna ziua. Actualul soț este cadru MAI. Plătește pensie alimentară pentru un copil dintr-o relație anterioară. Fosta lui partenera l-a adus în ... (vezi toată discuția)