avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Salut, am și eu o problema - act sexual între minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Salut, am și eu o problema - act sexual între minori

Salut, am și eu o problema, acum 2 luni de zile m-am curlat cu o fata, ( ea având 13 ani) și eu având 16 ani.
Eu m-am tot ținut de capul ei sa tot ne culcam pentru ca îmi doream și eu și acum o luna de zile m-am culcat cu ea (cu acordul ei) și acum au aflat părinții ei și au spus ca se duce la politie, pățesc ceva?
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:42, 13 Noiembrie 2018
Buna seara
Doar cele prevazute de art. 220 C.P. Actul sexual cu un minor
(1) Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârsta între 13 şi 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.
Daca era mai mica de 13 ani (daca nu-i implinise) se mareste cuantumul pedepsei de la 2 la 7 ani!
Angajati URGENT avocat.
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Ok, și alt ceva pot face?
Dacă nu va angajează părinții avocat va fi rau.
Cred ca singura sansa este sa aveti avocat la audiere ca sa beneficiați de apărare cât se poate de buna.
Este bine sa vorbiti cu avocatul până ajungeți la poliție deoarece dupa aceea polițiștii vor dori să asculte ce aveti de discutat cu avocatul si deja ati avea nevoie de avocat foarte bun.
Nu contează că ea a fost de acord cu actul sexual.Fapta constituie infracțiune.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnilor avocati.. articolul 220 e mai lung, prevede si asta :

(5) Faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) nu se sancţionează dacă diferenţa de vârstă nu depăşeşte 3 ani.
Baiatul are 16 ani !
Nu e bine ce facurati amandoi ca nu aveti maturitatea necesara, dar nici puscarie nu faci sau sa raspunzi penal in vreun fel in cazul in care parintii se hotarasc sa depuna plangere la politie.

Ok, și alt ceva pot face?

Da, sa inveti sa scrii corect, iti va fi de folos.
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand merge la audiere va fi audiat.
Stie oare el exact varsta minorei la zi?
Se poate trezi ca declarația minorei sa fie acuzatoare pentru viol si nu pentru raport sexual acceptat.De regula, asa se depun plângerile si nu la modul ca minora a fost de acord cu actul sexual mai ales ca minora va fi audiata în prezența părinților.
Niciodată nu se stie ce iese la o audiere.
Rolul avocatului este sa fie pregatit pentru orice si nu pe ceea ce afirma unul sau altul din dosar...
Este vorba de o faptă pentru care organul de urmărire penală în general se pune în mișcare la un mod foarte operativ și adesea destul de agresiv si intimidant.

Ati pus problema precum avocații care merg la sigur ca nu vor fi probleme si acestia cel mai adesea au probleme pentru ca raman șocați la audiere si efectiv se blochează, fapt de care anchetatorul profita.

Niciodată la astfel de fapte nu trebuie mers pe ideea ca nu vor fi deloc probleme.Cel mai mic detaliu poate schimba încadrarea juridică a faptei.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sex Boss776622 Boss776622 Ce se poate întîmplă daca 2 minori fac sex, adică băiatul are 16 da fata 14? (vezi toată discuția)
Act sexual cu un minor magic_glassbest magic_glassbest Buna ziua! Am varsta de 20 de ani si am o iubita de 15 ani si 2 luni. Acum 3 zile am avut si raport sexual consimtit de catre ea. parintii ei ma ameninta cu ... (vezi toată discuția)