avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Avansuri incasate de la clienti
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Avansuri incasate de la clienti

Societatea noastra are un punct de lucru - fabrica de produse finite din lemn masiv intr-o locatie din alt judet.
In acelasi timp societatea are un punct de lucru- magazin de prezentare si desfacere atat produse de fabrica cat si produse de la diversi furnizori, intr-o locatie din alt judet. Vanzarea cu amanuntul spre populatie si societati se face cu bon fiscal din magazin.Vanzarea din fabrica se face cu factura.
In magazin (fiind de prezentare) preluam comenzi pentru fabrica la produse executate pe comanda .
Intrebare: putem incasa avansuri pentru comenzi in magazin cu chitanta si factura de avans?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:24, 13 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie emis bon fiscal si pt avans. OUG 28/1999 nu precizeaza vreo exceptie in acest sens.

Art. 1. - (1) Operatorii economici care încasează, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a prestărilor de servicii efectuate direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru un site similar cu olx.ro, unde utilizatorii pot plăti opțional pentru promovarea anunțului, trebuie casă de marcat și emis bon fiscal? workwork workwork Buna ziua, Am o intrebare la care am primit raspunsuri diferite de la diversi contabili. De aceea am recurs la a posta pe acest forum. Pentru un site ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal/factura/chitanta octam octam Buna ziua! 1)Pentru un SRL prestari servicii cod caen 7112 este necesara casa de marcat? 2)Pentru persoanele fizice se poate emite factura si chitanta cu ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau bilet intrare stelach stelach Buna ziua, O intreprindere individuala care intr-un parc de distractii pune la dispozitie niste masini de distractie, pe baza unui tarif, este obligata sa ... (vezi toată discuția)