avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Care este rolul Asistenței Sociale în cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Care este rolul Asistenței Sociale în cazul divorțului cu minori?

Va salut avocatnet.ro,

Va retin cu urmatoarea problema din care va rog sa ma ajutati sa inteleg. Pe parcursul divortului care a durat 6 luni, am inaintat doua sesizari cereri catre asistenta sociala din cadrul localitatii unde locuiesc ambii parinti cu domiciliul copilului la mama, deoarece am intampinat foarte multe conflicte cu violenta din partea mamei cat si a membrilor familiei ei, cereri unde am sesizat toate aceste abuzuri, si faptul ca nu imi da voie sa vad copilul, sau chiar am chemat pe mama la mediere, unde la fel nu a raspuns invitatiei. De la definitivarea hotararii judecatoresti au mai trecut 6 luni, dar pe parcursul acestui timp conflictele ca sa imi abandonez copilul nu au incetat si toate aceste de fata cu minorul pana la violenta. Am inaintat de data aceasta la indrumarea DGASPC o a treia sesizare catre asistenta sociala, ca sa ma asiste timp de 6 luni la domiciul mamei, sa imi pot lua copilul la programul stabilit de instanta de vineri orele 19:00 pana sambata orele 19:00.

Raspunsul celor de la asistenta sociala a fost ca ei nu pot sa ma asiste deoarece programul vizitei minorului incepe la orele 19:00 vineri iar dansii au program pana la orele 16:00.

Intrebarea mea este: in urma sesizarilor facute fata de abuzurile create, pe parcursul divortului, conflictelor violente, si intreruperea relatiei dintre mine si copilul meu timp de aproape 3 luni pe parcursul divortului, era in competenta asistentei sociale sa ma informeze cu privire la programul minorului pe care aveam sa il stabilesc la instanta, sa nu fie mai tarziu de orele 16:00 sau ma rog orele 15:00 vinerea?

Va scriu acest lucru pentru ca in acest timp de 6 luni cat lucrurile au evoluat, copilul sa speriat intr-un final, martorii in nr de 4 care au fost de fata in zile diferite cate 1 langa mine, au fost amenintati, si alungati, unde am ramas decat in baza asistentei sociale, ca sa ma asiste pentru luarea copilului la programul stabilit de instanta cat si linistea si pacea de care are nevoie copilul atunci cand ma vad cu el..

Va multumesc din suflet...
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Executare silita....program copil tata, plangere.penala, penalitati, politie daca de vb buna nu vrea
Stimate domn, daca ati ajuns in aceasta situatie este numai vina dumneavoastra, nu mai invinovatiti mama si familia ei. Sigur sunteti vinovat, copilul este atasat de mama , iar daca nu va puteti lua copilul apelati la un executor, in felul acesta va garantez ca veti distruge si mai mult relatia cu copilul dumneavoastra. Hotararile judecatoresti se executa de bunavoie nu prin constrangere, nu cu politia, iar protectia copilului se va afla acolo intotdeauna pentru ca drepturile copilului sa nu fie incalcate. Daca mama este vinovata trebuie sa dovediti acest lucru, in prezent nu rezulta ca mama este vinovata.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn, daca ati ajuns in aceasta situatie este numai vina dumneavoastra, nu mai invinovatiti mama si familia ei.

Dumneavoastra ati citit ce a scris userul mai sus?
Ca daca da, recititi din nou ca sa raspundeti corect la realitate nu din imaginatia dumneavoastra.
Omul scrie ca are parte de violente si sicane si dumneavoastra o dati ca e vina lui. De ce? Doar pentru ca este barbat?
Daca mama este vinovata trebuie sa dovediti acest lucru, in prezent nu rezulta ca mama este vinovata.
raspunsul dumneavoastra si ce a spus initiatorul topicului
nu imi da voie sa vad copilul,

Conform legii, parintele la care este copilul trebuie sa incurajeze relatia dintre cei doi.
La programul de legaturi personale minorul trebuia sa fie imbracat in fata blocului cu bagajul dupa el, nu ascuns si eventual facut scandal cand vine tatal.
Stimate user, faceti ce v-a sfatuit doamna de mai sus, urgent.
Intai adunati probe cu martori care nu sunt din familie ca mergeti la programul de vizita si nu este adus copilul. . Apelati la politie de fiecare data cand minorul nu este adus.
In al doilea rand mergeti la executor si faceti executare silita. Daca minorul nu doreste sa vina cu dumneavoastra va fi bagat intr-un program de consiliere psiholofica pentru 3 luni.
Din nou, daca nici dupa consiliere nu o sa il puteti lua cereti in instanta penalizari pe zi de intarziere concomitend cu plangeri penale la adresa mamei.
Mai ales daca are ceva pe numele ei , cand ajungeti la penalizari se va linisti.
Conform legii parintele rezident nu trebuie sa faca nimic altceva decat sa asigure accesul la copil, este falsa ideea ca copilul trebuie imbracat si sa astepte pe " tati" poate vine poate nu vine, ba mai mult copilul are niste drepturi. Tocmai asta spuneam si eu fara probe nu exista vinovatia mamei, La politie apeleaza degeaba deoarece nimeni nu are voie sa bruscheze minorul. Singurul care poate face lumina in acest caz este executorul care va consemna totul in procesul verbal. Daca copilul refuza, mama nu trebuie sa plateasca unor derbedei care in mod intentionat vor sa ajunga la penalitati. Eu cred in vinovatia mamei si in dreptul copilului de a refuza programul de vizita pana la proba contrarie. Din ceea ce spune tatal acesta nu rezulta vinovatia mamei, doar procesul verbal poate sa spuna acest lucru si nu exista unul. Deja dumneavoastra incurajati fara drept, doar pe niste afirmatii care pot fi adevarate sau false, sa ceara penalitati. Poate ca tatal asta si urmareste.
Si mai vreau sa fac o afirmatie: dragoste cu forta nu se poate, e bine sa aveti in vedere in cazul refuzului copilului si motivele care stau in spatele acestei situatii. Eu nu am auzit ca un tata ok sa ajunga in astfel de situatii, doar cei care nici pe timpul casatoriei nu au stiut sa fie tati adevarati, adica sa-si iubeasca si sa-si respecte copii. Copii nu sunt proprietatea nimani=ui sunt fiinte umane cu drepturi si sentimente proprii.

Alte discuții în legătură

Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca incredintare minor dorinaisac dorinaisac Buna ziua! As dori sa stiu ce se poate face in cazul in care parintele caruia i-a fost incredintat minorul impiedica relatiile celuilalt parinte cu copilul ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)