avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... retinere permis de conducere, nu am proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

retinere permis de conducere, nu am proces verbal

Eram la volanul masinii, in apropierea unei treceri de pietoni. In fuga , a trecut o fetita de la scoala din apropiere, vorbind la telefon, fara sa se asigure, a pus piciorul langa trecerea de pietoni, dorind sa traverseze - tot in fuga. Fetita mea, care era in masina cu mine, pe scaunul din dreapta, a vazut ca nu fata care nu dorea sa tarverseze nu are de gand sa se opreasca, a strigat "mami !", iar eu am virat volanul spre stanga, pentru a nu lovi pietonul. Fetita, care vorbea la telefon, a intrat in parbrizul masinii mele, a spart parbrizul cu geanta de carti de pe umar, si, din izbitura, a cazut pe trotuar, unde a suferit cateva escoriatii (zgarieturi). Eu am oprit masina, fetita s-a ridiact, era putin confuza, dar nu si-a rupt nimic. Am anuntat parintii, matusa fetei a venit, a luat fetita (sunt medic pediatru, am examinat--o inainte, am vazut ca este echilibrata, nu avea semne de fracturi sau leziuni sangerande, era doar putin confuza), am plecat la politie, unde am completat o declaratie, si impreuna cu politistul, am mers la locul faptei, unde dl politist a facut niste masuratori, un proces verbal (pe care eu nu l-am vazut). Apoi am mers la spital, impreuna cu politistul pentru a ne intalni cu fetita si matusa ei. Care intre timp au facut niste radiografii si au plecat. Eu am vorbit cu chirurgul care examinase fetita, si cu tatal fetitei, care a spus ca nu depune plangere penala. Politistul mi-a retinut carnetul de conducere si mi-a dat o dovada (articolul 184, aliniatul 1,3). Problema este ca, desi am o dovada de circulatie pe care o reînoiesc la 30 zile, dosarul meu nu pare sa inainteze, este inca la politie, plangere penala nu s-a depus, din cate stiu eu, nu am vazut procesul verbal si nu stiu cat trebuie sa mai astept. Dupa 15 zile, cand m-am intâlnit cu poliţistul care mi-a reţinut carnetul, acesta încă nu luase o declaraţie tatălui fetiţei. Am impresia că lucrurile se tergiversează, şi în plus, tatăl fetiţei, care este avocat, a întrebat de ce s-a dus poliţistul la locul faptei fără d-lui...ceea ce mi-a ridicat nişte semne de întrebare.
Sper că nu v-am retinut prea mult din timp şi îmi veţi da un răspuns
Dr. Bodescu
Cel mai recent răspuns: Bodescu Virginia , utilizator 11:08, 16 Noiembrie 2009
Tot ceea ce puteti face in aceasta situatie este sa va reinnoiti acea dovada de circulatie.
Culpa dvs este evidenta deoarece fetita se afla pe trecerea de pietoni in apropierea unei institutii de invatamant si, cel mai probabil, semnalizata corespunzator.
O eventuala plangere prealabila impotriva dvs se poate depune numai in termen de doua luni de la data producerii evenimentului. Daca nu a trecut inca acel termen este posibil ca persoana care se ocupa de dosarul dvs sa astepte trecerea acestui termen si abia apoi sa solutioneze dosarul.
Politistul nu are motive sa ia o declaratie tatalui fetei. Tatal fetei poate insa sa formuleze, asa cum am mentionat deja, o plangere impotriva dvs.
Daca nu se va formula nici o plangere impotriva dvs si nimeni nu se va constitui ca parte civila atunci politistul va intocmi un proces verbal si, probabil, veti primi o sanctiune la legea privind circulatia pe drumurile publice pentru neacordarea prioritatii la trecerea pentru pietoni (amanda+puncte+suspendare permis).
D-le avocat,
multumesc foarte mult pentru sfat. Mă gândeam că este cea de acest fel, dar cei pe care i-am întrebat, persoane care au trecut prin acceaşi situaţie, mi-au dat răspunsuri diferite. Este bine să ştiu că trebuie să aştept şi că poliţistul nu trebuie să ia declaraţie tatălui (aşa cum a spus dl poliţist) dacă acesta nu depune plângere penală.
Mulţumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier pe trecere cu vatamare corporala chyana chyana buna ziua, va scriu si eu pentru ca nu am reusit sa gasesc ceva asemanator... ieri am avut un accident rutier ..conduceam masina cu aprox 60 km/ora, in ... (vezi toată discuția)
Retinere permis mmsavu mmsavu Buna Ziua Anul trecut am fost implicat intr\'un accident rutier soldat cu vatamare de persoana asa cum scrie si pe dovada ulterior data la fata ... (vezi toată discuția)
Accident rutier GabrielaDanciu GabrielaDanciu Buna ziua. Am a avut un accident rutier in care a murit cineva. Era un grup de copii pe mijlocul drumului de 2 benzi pe sens, exact pe linia continua care ... (vezi toată discuția)