avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Mesaj preinregistrat avertizare incendiu
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Mesaj preinregistrat avertizare incendiu

Imi cer scuze, nu stiu daca este cel mai specific forum unde pot pune intrebarea aceasta, dar cred ca aici sunt persoane care m-ar putea ajuta.
Am nevoie de o sugestie de un mesaj preinregistrat care sa fie transmis in incinta unui centru comercial in caz de incendiu. Ceva instrucțiuni sau nu stiu exact cum trebuie sa sune.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:21, 16 Noiembrie 2018
Gasiti aici informatii utile:
[ link extern ]
Mesajele pot fi recomandate numai dupa expertiza in teren a situatiei existente zi de zi.
Mesajele preinregistrate pot crea panica, ceea ce nu se doreste in cazul producerii unui incendiu. Vocea preinregistrata trebuie sa fie calma, liniara, fara intonatii in functie de pericol, cu directii clare de actiune.
Pompierii impun completarea planului de evacuare in caz de incendiu, prin care se desemneaza caile de evacuare din incinta/ din fiecare incapere, etc. si se nominalizeaza membrii echipelor de interventie in caz de incendiu. Membrii echipelor de interventie sunt lucratori in cadrul firmei care fiecare are rolul sau bine stabilit in functie de echipa din care face parte.
Pentru echipele de interventie, angajatorul are obligatia legala sa intocmeasca instructiuni proprii psi-su in care sa se precizeze ce are de facut fiecare lucrator in parte, in functie de locul de munca/ postul de lucru/ meseria pe care o practica. Instruirea membrilor echipelor de interventie trebuie sa fie eficienta si repetitiva la intervale scurte de timp. Angajatorul are obligatia legala sa programeze exercitii periodice pentru toate situatiile/ scenariile posibile, diferite ca locatie in cadrul firmei, mod de interventie si evacuare persoane din zona afectata.
Mesajul preinregistrat trebuie sa fie in 2 variante - pentru exercitiu si pentru caz real.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2018
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Idee e ca tocmai in urma unui control al ISU s-a sugerat sa fie inregistrat un asemenea mesaj ca si mod de alarmare. Societatea respectiva dispune de un sistem pe care s-ar putea pune mesajul, de asemenea, ca si voce apelam la o persoana calma, insa nu stiu cum ar trebuii sa fie mesajul, imi imaginez ca e nevoie de indicatii clare intr-un timp scurt. Am cautat peste tot pe internet, insa nu am gasit nici un "model"...
Inteleg ca nu ati intrat pe link-ul pe care l-am mentionat in mesajul anterior. Firma de acolo ofera si astfel de mesaje. Tot in acel mesaj am precizat si faptul ca mesajul corect poate fi indicat numai in urma unei vizionari in teren, fiind elemente care trebuie avute in vedere.
Aveti si varianta de a intreba in scris la ISU cum ar trebui sa sune acest mesaj.
Recunosc ca am intrat si credeam ca se comercializeaza doar echipamente, acum am studiat mai bine, o sa iau legatura cu dansii.
Va multumesc mult de ajutor. Toate cele bune!
Mai bine mai tarziu decat niciodata, sa aflati.
Cred ca indiferent de mesajul care va fi recomandat de firma care il ofera, este necesar si un aviz al ISU. Am in vederea semnalul de declansare alarmare de exercitiu/ incetare exercitiu si respectiv caz real de incediu (dupa modelul ISU).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezenta la locul de adunare in caz de incendiu marianadavid marianadavid Buna dimineata, Cine trebuie sa faca prezenta la locul de adunare in caz de incendiu? Membrii echipei de evacuare trebuie sa aiba listele cu angajatii si sa ... (vezi toată discuția)
Plan de evacuare marianadavid marianadavid Buna Seara, Planul de evacuare al unui spatiu mic, 50m2, este obligatoriu sa fie in format A3? Ma intereseaza daca poate fi si A4. Multumesc! (vezi toată discuția)
Plan de interventie in caz de cutremur alimirela alimirela Buna ziua, In acest moment firma la care lucrez are un Plan de interventie in caz de incendiu, avizat de Inspectoratului pentru Situații de Urgenta ... (vezi toată discuția)