avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... daca a venit itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

daca a venit itm

daca a venit itm si a prins o echipa de 4 muncitori fara angajare cu un inginer care raspunde si a luat lucrarea vor fi sanctionati atat muncitorii cat si inginerul sau seful???
Cel mai recent răspuns: onisim scripet , utilizator 22:30, 27 Noiembrie 2018
Potrivit art.260 C.mun., pentru o astfel de situatie pot fi sanctionati de catre ITM atat angajatorul, cat si salariatii.

art.260
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.....
e) primirea la munca a uneia sau a mai multor persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 200.000 lei;
e1) primirea la munca a uneia sau a mai multor persoane fara transmiterea elementelor contractului individual de munca in registrul general de evidenta a salariatilor cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii, cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 200.000 lei;
......
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
....
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este infracțiune primirea la muncă a mai mult de 5 persoane cu contractul de munca suspendat? cuvantuleputere cuvantuleputere Este infracțiune primirea la muncă a mai mult de 5 persoane cu contractul de munca suspendat? ... (vezi toată discuția)
Cum este pedepsita o persoana care detine un atelier mecanic la negru de mai mult de 10 ani ? Alina123456789 Alina123456789 Cum este pedepsita o persoana care detine un atelier mecanic la negru de mai mult de 10 ani ? (vezi toată discuția)
Lucru la negru Cristiez Cristiez Am fost găsit lucrând pt o firma, deși eu sun angajat mapn, cadru militar activ. Când au venit cei de la itm, m-am speria și am completat hârtia ... (vezi toată discuția)