avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chemare în proces ca urmare a unui antecontract ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chemare în proces ca urmare a unui antecontract făcut de părintele decedat. Ce obligații avem, ținând cont că nici nu am făcut succesiunea?

Buna ziua,
Am nevoie de un sfat de la dv. ca nu stiu cum sa procedez: maica-mea care din pacate nu mai este , era in judecata cu cineva care i-a imprumutat o suma de bani in anul 2009 si a facut un antecontract pe niste terenuri ca si garantie pentru banii aia.O partea din bani i-a restituit iar de o parte a zis ca cel cu care a facut antecontractul s-a folosit de terenurile respective el avand ferma si animale, inclusiv a luat subventia dupa ele atatia ani si nu-i mai restituie, acesta a deschis proces pentru refuzul lui maica-mea de a-i preda actele necesare intabularii terenurilor si azi am aflat ca sunt citat la proces in calitate de succesor pentru a preda actele necesare acestuia si a platii cheltuielile de judecata.
Ce pot sa fac ca eu si fratele meu nici macar nu am facut succesiunea dupa maica-mea iar cu cel care a deschis procesul nu am semnat nici un act, ce obligatii avem.
La proces oricum nu am cum sa ajung dar ca intrebare are rost sa angajez un avocat, ce sanse de castig am avea, sau sa il las asa si sa nu ma prezint
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: otonel , utilizator 22:54, 15 Noiembrie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luați legătura cu un avocat să vă facă întâmpinarea; pipăind fondul, eu aș invoca inclusiv excepția lipsei calității procesuale pasive (nu s-a făcut succesiunea), prescripția.
Multumesc, de raspuns, sa sa iau pentru urmatoarea data a procesului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta judecatoreasca dupa antecontract de vanzare cumparare otonel otonel Buna ziua, Am si eu nevoie de un sfat ca nu stiu cum sa procedez: maica-mea care din pacate nu mai este a avut un antecontract de vanzare cumparare cu cineva ... (vezi toată discuția)
Vanzare cu chitanta de mana inainde de dezbaterea mostenirii efuionut efuionut Sunt unica mostenitoare a bunicului meu care a detinut cateva loturi de teren unele se afla pe rol inregistrate la primarie altele au fost cumparate cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune si intabulare teren direct pe noul proprietar dragosm90 dragosm90 Buna seara, Deranjez si eu cu niste intrebari si eventual caut un avocat/notar dispus sa ma ajute cu demersurile in vederea intabularii unui teren ... (vezi toată discuția)