avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate și stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate și stimulent de insertie

Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți intr.o situație neplăcută. Sunt in stimulent de insertie si totodata ma aflu si in concediu de lauzie si mergând dupa niste acte la Ajpis Vn.. mi s.a comunicat că am debit si ca trebuie sa returnez contravaloarea stimulentului de inserție pe cele 126 de zile de concediu de maternitate. Din ce am citit aici , daca am inteles eu bine, stimulentul se acordă si pe perioada concediului de maternitate.
Cel mai recent răspuns: Gianina111 , utilizator 14:25, 16 Noiembrie 2018
Pentru a va lamuri mai bine intrebati la Ministerul Muncii si la ANPIS daca Ordinul 1474/2011 este abrogat.

Anexa 1 pct.19
situatie : Se poate acorda stimulentul de inserție pe perioadele în care persoana beneficiară se află în concediu medical, concediu pentru îngrijirea copilului bolnav, alte tipuri de concedii medicale acordate în baza prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare.

solutie : Pe perioada concediilor medicale, concediilor pentru îngrijirea copilului bolnav sau altor tipuri de concedii reglementate de OUG nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, deoarece în aceste perioade sunt realizate venituri supuse impozitului pe venit, respectiv venituri din salarii, activități independente sau agricole, persoana poate beneficia de stimulentul de inserție.
[ link extern ] -
Multumesc pt informatii! Am primit raspuns de la Anpis si intr-adevar, pe perioada concediu pre / postnatal nu se acorda stimulent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical și stimulentul de insertie DraguM DraguM Buna ziua, ma puteți lămuri si pe mine, va rog, sunt in următoarea situație: Sunt in ccc și din nou însărcinată. As dori sa știu dacă mi se acorda ... (vezi toată discuția)
Pe perioada concediului de maternitate beneficiez de stimulentul de insertie? coles_alina coles_alina Eu am beneficiat de stimulentul de insertie pentru primul copil. In acest timp, am intrat in concediu de matarnitate cu al doilea. Pe aceasta perioada, pana ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie suprapus cu concediu medical de lauzie Ada30teo Ada30teo Daca acum primesc stimulent de insertie dar urmeaza sa intru in concediu medical de lauzie, mai pot beneficia de stimulent pe durata acestui concediu pana la ... (vezi toată discuția)