avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartamentul meu are un perete comun cu unul care acum ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartamentul meu are un perete comun cu unul care acum aparține unei bănci. De doi ani, de când a fost executarea silită, banca nu a pornit încălzirea iar la mine se produce condens din această cauză. Cum pot să-i oblig să o pornească?

Detin apartament proprietate personala care pe toata suprafata lui are perete comun cu un alt apartament care este in proprietatea unei banci. De 2 ani de cand banca a executat apartamentul si a intrat in posesia acestuia, nu porneste incalzirea in el in perioada de iarna, fapt care ma afecteaza, deoarece la mine in casa se produce condens de la diferenta de temperatura. Mi-am renovat apartamentul anul trecut din aceasta cauza...vine iarna, voi avea aceeasi problema, Eu trebuie sa zugravesc anual pentru ca banca nu vrea sa cheltuie bani pe incalzire? Ce pot sa fac , sa-i oblig sa porneasca incalzirea in apartament?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: route , utilizator 15:34, 19 Decembrie 2018
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificati presedintele asociatiei de proprietari printr-o adresa cu nr de inregistrare prin care solicitati implicarea asociatiei in conformitate cu prevederile art. 30 din Legea 196/2018.

In cazul in care presedintele a.p. nu se implica, notificati banca printr-un avocat cu privire la obligatiile din art. 30.

Articolul 30

(3) În condițiile prezentei legi și cu respectarea prevederilor legislației în vigoare privind calitatea în construcții, proprietarul este obligat să mențină proprietatea sa individuală, locuință sau spațiu cu altă destinație decât aceea de locuință, în stare bună din punct de vedere tehnic și funcțional, pe propria cheltuială. Niciun proprietar, chiriaș sau angajat al asociației de proprietari nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună sau individualăa celorlalți proprietari din condominiu și nu poate afecta funcționarea normală și întreținerea condominiului.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca peretele ala comun cu banca era un perete exterior ce faceati ? Ganditi asa si gasiti solutii , chemati pe cineva care se pricepe cum sa izolati peretele astfel incat sa nu mai faca condens. Condensul se formeaza si daca dumneavoastra faceti condens. Cat de cald trebuie sa fie peretele ca sa nu aveti condens de la activitatea de preparare a mancarii sau alte surse de abur?
5 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
@route, daca ti fi in locul lui @indregan_cg, ce ati gandi si ce solutii ati gasi fără să cheltuiți ?

Ce parere ati avea daca ati fi in locul bancii iar proprietarii vecini nu si-ar incalzi apartamentele producand daune apartamentului bancii banca neputand sa il valorifice la un pret corespunzator din cauza degradarii produse? V-ati apuca sa il izolati?

Sincer, ce masuri ati lua?
Daca nu vreau sa incalzesc o camera trebuie sa o fac totusi ca sa ii fie vecinului bine? Trebuie sa cheltui eu ca sa ii fac lui economie? E vina mea ca peretele nu e izolat termic? Daca apartamentul nu e locuit trebuie sa il incalzesc pentru confortul vecinilor ?
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2018
route, utilizator
5 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
@route, sa inteleg ca mi-ati dat un unlike pentru mesaj, nu? Nu-i nimic, sunt inca pe plus!
Sa stiti ca pot sa imi dau si singur like-uri si sa le anulez pe cele negative, avantaj moderator! :))))

Apartamentul nu il incalziti pentru confortul vecinului ci pentru a nu vi se degrada.

Un apartament neincalzit, mentinut la o temperatura acceptabila, se va umple de muc
egai.

Dovediti ca nu sunteti un bun proprietar, mergeti pe principiul "de ce sa ii fie bine aluia cand poate sa imi fie mie rau"!
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2018
cyan, moderator

Alte discuții în legătură

Apartamente alaturate neincalzite dinculeana dinculeana Buna ziua, Am si eu o problema . Locuiesc la etajul 3 al unui bloc care este debransat de la sistemul centralizat de caldura din anul 2003-2004. Aproape ... (vezi toată discuția)
Incalzirea unui apartament maria-mihaela maria-mihaela Buna ziua. Exista vreo lege prin care sa pot obliga un vecin din bloc, cu care am perete comun si care nu a locuit niciodata in apartament, in ultimii 8-9 ani, ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcoane danuttan danuttan Ca orice om normal (zic eu) si grijuliu cu banii de intretinere,am inchis balcoanele cu termopan.Proprietarul de deasupra mea nu vrea sa-si inchida si el ... (vezi toată discuția)