Am fost chemată la notar pentru succesiunea unor terenuri prin programul gratuit, în calitate de nepoată de fiică. Notarul mi-a spus că trebuie să plătesc, unde este gratuitatea?
Buna ziua, am fost chemata la notar pentru succesiunea unor terenuri prin programul gratuit, in calitate de nepoate de fiica. Mi s-a spus ca trebuie sa platesc deoarece titlul de proprietate este emis pe numele bunicului iar succesiunea se face pe numele bunicii care a decedat in urma bunicului, mama decedand inaintea acestora. Unde este gratuitatea?!
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
E mult trambitata de cetatenii dezinformati sau care in mod gresit au inteles asta. Pe principiul propagarii prostiei...
Notarii n-au afirmat niciodata ca e gratis.
In cazul dvs e vorba de succesiuni diferite.
Lucrarile de cadastrare sistematica s-au efectuat pentru terenurile bunicului.
Dvs dezbateti mostenirea bunicii.
Din pacate, cetatenii sunt dezinformati de diverse publicatii, retele de socializare, etc. Notarii primesc bani in urma protocoalelor incheiate cu primariile si mai gasesc unele cai de a primi bani si de la cetateni, cum este cazul meu. Ghinion!
raluk0207
Utilizator 2din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Si dvs sunteti dezinformata.
Nu exista nici un protocol incheiat cu Primariile. Ci pur si simplu, conform art 101 din Legea 36/1995 " (1) Procedura succesorala notariala se deschidela cererea oricarei persoane interesate, precum si a secretarului consiliului local al localitatii in raza careia se aflau bunurile defunctului la data deschiderii mostenirii."
"Unele cai"?
Nu e nici o cale. E o alta succesiune dupa un alt defunct.
virgil1950
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Silvia povestea cu intabulatul gratuit e o gogoasa , adevarul ca si face cadastru sistematic de catre primari cu fonduri primite de undeva ,dar cand tu ai nevoie de documentatie platesti si exrasul de carte funciara 25 de lei si copia dupa planul cadastral intre 200 si 300 de roni la oficiu de cadastru