avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pfa pentru calcularea venitului net pe 2018
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pfa pentru calcularea venitului net pe 2018

Am inteles ca pentru anul 2018 nu se mai emit decizi de impunere de anaf. Pe anul 2017 la calcularea venitului net au fost excluse chetuielile cu contributiile la cas, csss . Dar acum, pentru calcularea venitului net pe 2018 sunt cheltuieli deductibile plata contribuțiilor la cas si cass pe venitul estimat pe 2018, dar contributiile plătite la cas, cass pe anii anteriori regularizare a pe 2016 si 2017 . Toate aceste plăți sunt cheltuieli deductibile pe 2018 in reg. de încasări și plăți.
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:53, 18 Noiembrie 2018
Nu se iau in calcul decat contributiile sociale facute in anul 2018 aferente acestui an, nu si cele din anii anteriori, chiar daca sunteti obligata sa-l treceti in registrul jurnal de incasari si plati. Acolo o sa apara, daca aveti asa ceva ca si cheltuieli, si sume de pe bonurile de benzina, de exemplu. Adica o valoare care ca si cheltuila este deductibila limitat. Deci cand va fi sa completati declaratia unica la capitolul cheltuieli, nu veti lua automat totalul valoric din registru si sa-l treceti in declratie la rublica de cheltuieli ci veti selecta doar acele cheltuieli deductibile. Desfasuratorul calculului o sa-l treceti in registrul de evidenta fiscala.
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia unica pentru 2018 Margacc Margacc Buna ziua, Sunt PFA si incerc sa imi completez declaratia unica. Am cateva nelamuriri pentru care va rog sa ma ajutati. In declaratia unica completata in ... (vezi toată discuția)
Pfa sistem real - plata cas si cass se trece in registrul de incasari si plati? DianaGherea DianaGherea Sunt PFA in sistem real. Nu am angajati. Plata CAS SI CASS se trece in registrul de incasari si plati? Plata CAS este cheltuiala deductibila? Dar plata CASS ... (vezi toată discuția)
Care sunt obligațiile fiscale ale unei pfa dacă o societate incheie cu aceasta un contract de colaborare/prestări servicii? Aliona M. Aliona M. Bună ziua, Am un PFA în domeniul traducerilor. Vă rog sa mă informați cum se procedează în cazul unui contract de prestări servicii/contract cu normă ... (vezi toată discuția)