avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ghinion: m-a rugat un prieten să-l ajut să schimbe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ghinion: m-a rugat un prieten să-l ajut să schimbe ștergătoarele, dar am scăpat suportul când l-am ridicat și s-a crăpat parbrizul. Mi-a făcut plângere penală pentru distrugere și vandalism, poate avea câștig de cauză?

M-a rugat un prieten sa-l ajut sa schimbe stergatoarele la masina ca el nu stia cum sa le schimbe . Ca prieten am sarit in ajutor , dar , ghinionul a fost ca atunci cand am ridicat suportul in sus sa-i pun stergatorul , mi-a alunecat din mana si a crapat parbizul , iar asa zisul prieten m-a acuzat de distrugere si vandalism de a ajuns sa ma dea la politie pentru treaba asta . intrebarea mea este ce pot sa fac , are castig de cauza . specific ca nu am facuto contra cost si doar un gest prietenesc . Eu am vrut sa-i dau jumatate din suma sa-si puna parbizul dar omul m-a luat ca si cum trebuia sa-i dau si garantie . MULTUMESC !
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Asta este, FACERE DE BINE!
Pai in cazul asta nu poti sari in ajutorul nimanui nici pe strada ca poti fi acuzat de cate si mai cate , dar voiam sa intreb daca inainteaza mai departe poate sa ma traga la raspundere asa cum a spus la Politie de DISTRUGERE SI VANDALISM !!!!!!!!!!!!
12 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spuneti-i asa zis ului prieten sa plimbe ursu cu pretentiile. Nu va poate acuza de distrugere si vandalism atata timp cat ati intervenit la cererea lui.
Un parbriz nu se sparge chiar asa usor de la un suport de stergator scapat din greseala. Parbrizul ala este posibil sa fi avut un defect de fabricație iar daca este vreun jaf de rabla sh cu jde mii de km la bord este posibil sa fi fost "copt"..
In conditiile in care v-a solucitat ajutorul pentru ca nu a fost in stare sa schimbe un ștergător nu se poate pune in discutie intentia de distrugere.
Ar trebui sa va multumeasca, putea sa i se intample in trafic, sa intre in coliziune cu un tantar, sa i se crape parbrizul sa piarda controlul volanului si sa intre intr-un cap de pod sau copac si sa numai apuce anul nou.
Si asa este, facerea de bine e.
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2018
cyan, moderator
Multumesc mult pentru raspunsuri , va dati seama in ce mocirla m-a bagat de m-a chemat la politie si agentul mi-a zis s-ai schimb parbizul pe motiv ,ca nu trebuia sa-l ajut !
14 din 14 utilizatori consideră
acest răspuns util
Militianul si-a dat cu parerea asa cum fac ei ca sa isi dea importanta.Nu aveti obligatia sa schimgati nimic ,fapta nu este infractiune,Ramane totusi sa meditati asupra calitatii umanw a asa zisului prieten,

Alte discuții în legătură

Ridicat stergatoare alin p. alin p. Ma intrebam totusi daca faptul ca am ridicat stergatoarele de parbriz fara a produce pagube imi poate crea probleme legale, pentru ca am fost vazut, desi nu ma ... (vezi toată discuția)
Incident rutier minor bedy bedy Buna ziua ! Sunt un student in varsta de 20 ani cu domiciliul in Ploiesti si am patit urmatoarele : ma intorceam de la tara cu un prieten , cu masina sa ,eu ... (vezi toată discuția)
Plangere penala in 10 randuri luciananuta luciananuta :( Buna ziua. Din pacate nu am studii juridice si din nefericire a trebuit sa-mi reprezint parintii (printr-o procura generala judiciara) mai bine de 2 ani in ... (vezi toată discuția)