avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala in 10 randuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala in 10 randuri

:( Buna ziua. Din pacate nu am studii juridice si din nefericire a trebuit sa-mi reprezint parintii (printr-o procura generala judiciara) mai bine de 2 ani in fata diferitelor instante din judetul Gorj. Un vecin actioneaza in judecata parintii mei de 2-3 ori pe an pentru te miri ce' si eu sunt pus in situatia sa ma apar in fata actiunilor "sf-iste" ale acestui om. In ultimul proces intentat de vecin pentru "obligatia de a face" am propus in aparare proba cu 2 martori, iar reclamantul s-a opus. In cauza s-au audiat cei 2 martori propusi de mine pentru a se constata daca in urma unei executari din anul 2004, au mai ramas diferite constructii sau obiecte pe terenul in litigiu. Amandoi martorii au avut declaratii asemanatoare, cunoscand situatia din teren. Reclamantul, insa a formulat plangere penala impotriva unui martor (care-mi este un foarte bun prieten si care nu a mintit cu nimic) pentru marturie mincinoasa. Martorul a fost chemat prin telefon la sediul Plitiei sa dea o declaratie, dar solicitand sa vada de ce este acuzat a constatat ca la dosar nu se afla decat plangere penala formulata in mai putin de 10 randuri, cu formularea clasica, dar fara sa fie invinuit punctual cu referire directa la daclaratia data. Doar ceva de genul "... pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa, pe care o voi dovedi cu martori". Nici o referire la ce aspect ar fi neadevarat sau macar numele sau declaratia altei persoane care ar sti ca altfel este situatia din teren. Mai mult agentul care face cercetarile s-a enervat in momentul in care cel acuzat a declarat ca fara sa fie acuzat in mod punctual unde ar fi mintit, nu poate sa dea nici o declaratie.
Cel mai recent răspuns: ContSters30587 , utilizator 02:02, 4 Martie 2007
Daca nu a mintit, martorul nu are de ce sa-si faca griji; faptul ca vecinul nu a facut plangere decat impotriva unui martor desi ambii au declarat asemanator poate fi folosit in aparare. De asemenea si prietenul poate demonstra cu alti martori ca a declarat adevarul si nu cred ca procurorul sa dea inceperea urmaririi penale. Dupa finalizarea acestei plangeri prietenul poate face plangere pe denunt calomnios impotriva vecinului.
Cred insa ca gresiti lasandu-l sa-si faca mereu de cap; angajati un avocat si faceti-l sa plateasca semnificative cheltuieli de judecata. Cand vad ca tot dau bani, oamenii se mai potolesc...
Impresia vecinului poate fi ca sunteti fara aparare, impresionabil sau mai stiu eu cum. Sunt oameni procesomani, insa acestia isi gasesc de regula un domeniu sau o persoana care le convine. Dati-i de inteles ca nu mai e de joaca!.

Bafta!
Multumesc pentru raspuns. Sugestiile dumneavoastra sunt foarte bine venite dar din pacate, in judetul Gorj exista agenti de politie si procurori care nu sunt impartiali si care efectiv isi bat joc de cetateni. Acelasi vecin s-a aflat sau se afla in judecata cu toti vecinii, inclusiv cu parintii mei pentru probleme la care se poate demonstra cu acte ca nu are dreptate, dar cu toate acestea are castig de cauza in fata instantei de fond. Cand ajunge dosarul la Curtea de apel Craiova de multe ori pierde procesul dar asta nu-l impiedica sa nu incerce din nou peste cateva luni, cu alte motive si capete de cerere. Cum ma pot apara in fata unei persoane cu bani si influenta care, repet nu pierde procesele la instanta de fond? Este posibil sa-l acuz de hartuire sau ceva asemanator? Eu am serviciu, parintii mei la fel si nu putem sa mergem la fiecare 2-4 saptamani la Judecatorie, dar reclamantul este pensionar si altceva nu are de facut.
Da, puteti face ceva: luati-va avocat si nu va mai prezentati dv. Imi pare ca nu prea ati citit ce v-am scris eu mai sus.

Si va rog, nu mai postati de 3 ori acelasi topic. Nu stiu cum e vecinul dv., dar nici dv. nu dati dovada de corectitudine.
nu se pune problema de corectitudine in cazul postarii repetate....e o problema in sensul asta cu site-ul, s-a intamplat de atatea ori si altora:)
Imi cer scuze atunci, n-am stiut!

Alte discuții în legătură

Cum pot da pe cineva in judecat pt calomie? claudia_c_c claudia_c_c Buna ziua! As dori sa stiu daca pot da pe cineva in judecat pt calomie? Mi-a facut plangere penala fara nici o dovada , fara martori, banuiesc ca doar sa ma ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa peraspera peraspera Marturie mincinoasa din cate am citit pe aici, se refera numai la o actiune a MARTORULUI. Dar, daca cineva iti face o actiune(civila) si scrie lucruri ... (vezi toată discuția)