avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inlocuirea sau revocarea unei masuri preventive din ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Inlocuirea sau revocarea unei masuri preventive din oficiu in procedura de camera preliminara

Buna ziua. In cazul in care, judecatorul de camera preliminara, cu ocazia verificarii legalitatii administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala, constata din oficiu ca se impune inlocuirea sau revocarea unei masuri preventive, va putea pronunta inlocuirea sau revocarea la termenul aferent verificarii legalitatii administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala sau trebuie sa declanseze (deci sa stabileasca un alt termen) o alta procedura (fie cea de verificare a legalitatii si temeiniciei prevazuta de art. 207; fie cea de inlocuire prevazuta de art. 242)? Daca raspunsul consta in cel din urma caz, care dintre proceduri trebuie efectuata (cea prevazuta la art 207 sau cea prevazuta la art 242)? As dori alaturi de raspuns si dispozitiile NCPP care sustin raspunsul. Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
Gabriel20, utilizator

Alte discuții în legătură

Camera preliminara si rechizitoriul in ncpp - notiuni, informatii relunelu relunelu Buna ziua.As dori sa stiu cum pot afla date din rechizitoriu,si deasemenea ce presupune \'\'camera preliminara\'\'.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Camera preliminara manu1995 manu1995 tot mam uitat pe site lor sa gasesc dosarul dar am gasit asta REZOLUTIE in temeiul art 346 ncpp stabileste termen pentru solutionarea procedurii de camera ... (vezi toată discuția)
Camera preliminara - cereri si exceptii/nelamurire MihaelaM84 MihaelaM84 Acum cateva zile tatal meu a primit copia certificata a rechizitoriului, aducandu-i-se la cunostinta obiectul procedurii si dreptul de a formula cereri si ... (vezi toată discuția)