avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Stramutare dosar penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Stramutare dosar penal

am depus in 2016 o plangere penala la procuratura Buftea, am primit clasare de la procurorul de caz , am refacut cererea la prim-procuror unde si aici am primit clasare , am contestat ordonanta in tribunal unde mi sa admis cererea si a fost retrimis dosarul inapoi la aceeasi procuratura , insa de 1 an de zile sta la ”sertar” . . . . .cum il stramut la alt parchet ? . . .aceasta-i intrebarea
Faceti cerere de strămutare.
Dacă nu știți sa o formulări puteți apela la avocat.
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
. . ideea este ca mai intai doresc sa fac o plangere la CSM , prim-procurorului pentru tergiversarea cazului , . . .cred ca am dreptul asta , intreb ? In privinta stramutarii unde fac cererea . . tot la procuratura buftea ?
Plangere puteti face, dar daca nu aveti dovezi sau nu se pot gasi dovezi ca procurorul ar fi incalcat legea, o faceti degeaba.
Se poate introduce contestatie durata proces.

Art. 488^1

Introducerea contestaţiei

(1) Dacă activitatea de urmărire penală sau de judecată nu se îndeplineşte într-o durată rezonabilă, se poate face contestaţie, solicitându-se accelerarea procedurii.

(2) Contestaţia poate fi introdusă de către suspect, inculpat, persoana vătămată, partea civilă şi partea responsabilă civilmente. În cursul judecăţii, contestaţia poate fi introdusă şi de către procuror.

(3) Contestaţia poate fi formulată după cum urmează:

a) după cel puţin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul urmăririi penale;

b) după cel puţin un an de la trimiterea în judecată, pentru cauzele aflate în cursul judecăţii în primă instanţă;

c) după cel puţin 6 luni de la sesizarea instanţei cu o cale de atac, pentru cauzele aflate în căile de atac ordinare sau extraordinare.

(4) Contestaţia poate fi retrasă oricând până la soluţionarea acesteia. Contestaţia nu mai poate fi reiterată în cadrul aceleiaşi faze procesuale în care a fost retrasă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trecerea cauzei la un alt parchet se poate solicita atunci când există o suspiciune rezonabilă că activitatea de urmărire penală este afectată din pricina împrejurărilor cauzei sau calităţii părţilor ori a subiecţilor procesuali principali ori există pericolul de tulburare a ordinii publice.
Cererea se adreseaza procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie.
Pentru tergiversare aveti la indemana contestatia de la 488^1 c.p.p.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen stadiu de cercetare penala Narcisa_ Narcisa_ 1) De la data depunerii unei plangeri penale, organul de cercetare penala are un termen anumit pentru solutionare a cercetarii penale? In cat timp trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Musamalizare cercetare caz la parchet dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Am depus o plangere la Parchet acum 6 luni si vad ca nici dupa atatea luni nu am primit nici un raspuns . Am fost iar la Parchet sa vad in ce ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie tegiversare u.p. Narcisa_ Narcisa_ Instanta a admis plangerea si a trimis dosarul la parchet unde a dispus inceperea U.P. De la data de cand dosarul se afla la parchet, au trecut 9 luni de ... (vezi toată discuția)