Buna ziua. In lunile ianuarie, februarie am fost in concediu medical cod 14. Pentru luna ianuarie am primit indemnizatia medicala diminuata. Conform ordonantei de urgenta 8/2018, ar fi trebuit sa primesc o parte (sau integral?) din diferenta retinuta in ianuarie pana la sfarsitul lui martie. Nu am primit nimic pana in prezent. La contabilitate mi-au spus initial (in martie/ aprilie) ca nu au venit banii. Acum doar ridica din umeri si nu stiu sa imi justifice diferenta in minus din februarie.
1. Intrebarea mea este daca mai pot primi aceasta diferenta avand in vedere ca a trecut termenul limita.
2. Nu stiu daca angajatorul a depus declaratii rectificative (lucrez la o scoala de stat). In cazul in care nu a depus, se mai pot depune acum?
3. As vrea sa stiu care este formula de calcul pentru indemnizatia medicala conform vechii legi si conform noii legi. Eu stiam ca indemnizatia de CM variaza in functie de nr de zile lucratoare din luna. Contabila mi-a spus ca nu este adevarat, dar ca se modifica baza de calcul de la luna la luna si mi-a justificat diminuarea indemnizatiei datorita acestei modificari a bazei de calcul, si nu datorita noii legi date in ianuarie. Mentionez ca in luna ianuarie 2018 ma aflam in cm neintrerupt de 1 an si 4 luni.
As vrea sa inteleg care sunt drepturile pe care le am sau nu referitor la acea diferenta.