avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despăgubire staționare taxi (în calitate de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despăgubire staționare taxi (în calitate de păgubit), ca urmare a unui accident. Mai este de actualitate acest tip de despăgubire?

Mai este de actualitate acest tip de despăgubire. Mâine fac 4 săptămâni de staționare și sunt și operator de transport. Întâmpin reticență din partea [[EDITAT]
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Parakalo , utilizator 07:45, 22 Noiembrie 2018
legea 132/2017, art.11,. al. 2 pct D, zice ca da.
.d) prejudicii reprezentând consecinţa lipsei de folosinţă a vehiculului avariat, inclusiv
înlocuirea temporară a vehiculului, pe baza opţiunii persoanei prejudiciate;
Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2018
Olga Tanasa, Consultant asigurari
Dauna materiala, respectiv, costul reparatiei autoturismului in urma accidentului, v-a fost platita? In functie de raspuns. se poate raspunde la problema dvs.
ing. Ioan Ciobanu
Săptămâna viitoare urmează să recepționez mașina din service, deci cred că înseamnă că vor achita costul reparației. Problema e că asiguratorul mi-a dat răspuns negativ la cererea de despăgubire pentru perioada staționării, reparației taxiului, invocând ARTICOLUL 25 din Norma 20/2017.
Eu cred că acest articol se referă doar la persoanele fizice, nu și la operatorii de transport

Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Art. 25 din Norma nr. 20/2017 a ASF nu face diferentiere intre persoanele fizice si cele juridice. Prevederea se aplica oricarei persoane pagubite.
ing. Ioan Ciobanu
Pentru a face taxi autorizat, trebuie să ai licență și mașina. Ambele sunt unice. In caz de accident nu poți înlocui mașina avariata, deoarece licența e exclusiv pe acea mașină. Doar făcând dosar de înlocuire a mașinii , ceea ce durează mai mult decât reparația in sine. Să înțeleg că la instanța stăm la mila judecătorului pt că , chipurile, nimeni nu s-ar gândit la așa speță?

Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Mă poate obliga asiguratorul să anulez constatarea amiabilă? AlinaPus AlinaPus Recent am fost implicată într-un accident. Mașina avariată , pentru care se solicită asigurarea și lovită de mine s-a lovit și de bordură, prin urmare ... (vezi toată discuția)
Dauna totala casco omniasig Ion stanica Ion stanica Este corect ca in cazul unei daune totale casco omniasig asiguratorul sa scada din valoarea asigurata inscrisa in contractul casco 25%valoarea epavei masinii ... (vezi toată discuția)
De doua ori dauna totala? este posibil? POPESCU NICULAE POPESCU NICULAE Va prezint un caz rar intalnit. Pe data de 15-07-2008 am fost tamponat la o trecere de pietoni ,din spate[central].Deschid dosar de ... (vezi toată discuția)