avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Mă poate obliga asiguratorul să anulez constatarea ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Mă poate obliga asiguratorul să anulez constatarea amiabilă?

Recent am fost implicată într-un accident. Mașina avariată , pentru care se solicită asigurarea și lovită de mine s-a lovit și de bordură, prin urmare are daune și pe partea cealaltă la jenti. Asiguratorul invocă faptul că a fost implicată a treia parte, bordura, și nu poate despăgubi păgubitul decât dacă aducem un proces verbal de la politia rutiera. Acest lucru presupune să mă duc să anulez amiabila, să mi se ia permisul și să iau și amendă având în vedere că nu am mers la poliție în 24 de ore. Mi-au trimis și o hârtie în care invocă art. 17 din legea 132/2017 și art.41 din ASF 20/2017.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:06, 11 Noiembrie 2019
Formularea deconstatare amiabilă a accidentului se poate folosi numai în cazul în care în accident sunt implicate doar 2 vehicule.
În Codul rutier bordura este inclusa in categoria vehiculelor. Prin urmare in accidentul la care va referiti au fost implicate doar 2 autovehicule, prin urmare, este posibila constatarea amiabila a accidentului.. De menționat că impactul unuia dintre autoturisme de bordura se datorează în exclusivitate impactului dintre cele 2 autoturisme. Dacă nu am fost clar contactati-mă telefonic.
Ing. Ioan Ciobanu - 0722533814

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar dauna- accident cu 3 autovehicule nec_cristina nec_cristina buna ziua!rog o indrumare in urmatoare situatie:in data de 28 dec 2014 mi.a fost avariata masina(aceasta fiind stationata in parcarea de resedinta) si masina ... (vezi toată discuția)
Despăgubire staționare taxi (în calitate de păgubit), ca urmare a unui accident. mai este de actualitate acest tip de despăgubire? Parakalo Parakalo Mai este de actualitate acest tip de despăgubire. Mâine fac 4 săptămâni de staționare și sunt și operator de transport. Întâmpin reticență din ... (vezi toată discuția)
Despăgubire rca Ioan131 Ioan131 Cu câteva zile în urmă am avut parte de un accident rutier. Am depășit o tipa care era cu mașina pe marginea drumului, am semnalizat intenția de ... (vezi toată discuția)