avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Teava sparta la etajul superior
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Teava sparta la etajul superior

Buna ziua.
Vecinul de la etajul 2 a inlocuit teava de scurgere de la bucatarie.
In timp s -a spart si la etajul 1, cand a fost inlocuita. Pana in acest moment la mine nu erau nici un fel de urme de umezeala pe perete. Dupa, ce conducta de scurgere de la etajul 1, a fost inlocuita, acum am pete pe perete si umezeala vizibila.
Ce trebuie sa fac, caci cel de sus m a anuntat ca are la baie acum pete si doreste sa sparga si teava de la baie. La mine( identic ca la bucatarie) in prezent nu e nici o pata, Daca, iara se vor transfera petele de la 1 la mine si la baie, ce sa fac sa previn aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: Eugenia Serban , Avocat 14:30, 21 Noiembrie 2018
Buna ziua!
Conform art. 649 alin. 1, pct. C) C.Civ., sunt considerate parti comune (...), instalatiile de apa si canalizare, (...) de incalzire si de gaze de la bransament/racord pana la punctul de distributie catre partile aflate in proprietate exclusiva (...).

Identificati daca teava inlocuita face parte din proprietatea comuna sau priprietatea exclusiva, iar in functie de asta veti stii cui sa cereti socoteala, respectiv Asociatiei de proprietari sau proprietarului care detine respectivul apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac? amk1243 amk1243 Vecinul de la etajul superior a inlocuit teava de scurgere de la bucatarie. Au trecut 7 luni si in urma lucrarii efectuate sus, la mine au aparut pete de ... (vezi toată discuția)
Conducta apa - fisurata mariamarin mariamarin Intrun apartament de la etajul 2 peretele de la bucatarie si camera mare se uda cand locatarii de la etajele superioare folosec apa. Am trimis doi instalatori ... (vezi toată discuția)
Cost reparatii davidoviciu davidoviciu Locuiesc intr-o vila cu demi-sol, parter, etaj 1.Eu sunt propietarul apartamentului 1 unde si locuiesc. Prin baia mea trece conducta de scurgere a apei uzate ... (vezi toată discuția)