avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Proprietarul ne-a schimbat contorul cu unul pasant, pe ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Proprietarul ne-a schimbat contorul cu unul pasant, pe motiv că primul nu înregistra corect consumul. Fiind vorba de un consum refacturabil, eu chiar aș vrea să știu dacă acest nou contor e în regulă, cum e reglementat aspectul în normele de specialitate?

Am urmatoarea situatie: un proprietar de birou, ne inchiriaza un spatiu. Functionam acolo o perioada, dupa care, vine proprietarul si ne schimba contorul (electic), cu un altul, pe motivul ca primul (cel preluat odata cu spatiul) nu inregistra corect consumul.
Acum vine intrebarea mea: am cerut verificarea metrologica a contorului nou instalat si mi s-a raspuns ca, dat fiind ca vorbim de un contor pasant, nu e nevoie sa fie verificat metrologic, deci, nu primim.
Dar, fiindca vorbim de un consum refacturabil, eu chiar as vrea sa stiu ca acest nou contor e in regula.
Puteti sa imi spuneti cum e reglementat acest aspect in normele de specialitate? Am dreptul de a cere acest document?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 18:23, 27 Noiembrie 2018
Buna ziua.
Nu cunosc normele metrologice dar banuiesc ca orice aparat de masura trebuie verificat le un moment dat...
Eu, in locul dvs., as proceda in felul urmator.... as calcula consumul de energie pentru fiecare aparat in parte, conform specificatiilor producatorului si l as compara cu consumul inregistrat de acel contor la care as adauga un maxim 10 la suta eroare de calcul, asta pe parcursul unei luni.. Sau...nimeni nu va poate interzice sa apelati la un electrician autorizat care sa instaleze langa acel contor, un contor al dvs.,ccu verificarile la zi..., care sa "verifice" contorul proprietarului, daca considerati ca va incarca factura...
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contoarele electrice sunt utilizate pentru facturare in relatia cu distribuitorii de energie autorizati.
In celelalte relatii, in functie de contract, pot fi valabile tot felul de intelegeri.
Prin urmare, puteti sa acceptati sau nu, dar nu puteti invoca legea. fiindca ea nu vi se aplica.
E insa un motiv de reziliere a contractului de inchiriere, fiindca una din parti a modificat pretul (sau macar modul de calcul) in mod unilateral.
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2018
adriandimitriu, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice contor nou cumparat din magazin este testat metrologic. Daca chiar aveti dubii, luati un radiator, de 1wk si verificati de siguranta tensiunea si curentul, apoi tineti-l o ora in priza si cititi inainte si la final contorul ca sa fiti sigur.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lol, radiatorul va fi pornit sau oprit functie de cum e setat termostatul. Deci nu va consuma fix 1 kWh. Plus ca acesta ar trebui sa fie singurul aparat conectat la retea.
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2018
tgeorgescu, utilizator
Problema mea e ca noul contor nu e nou deloc, in afara de aspectul prafuit si vizibil folosit, are pe afisaj un consum chiar mai mare decat cel vechi, pe care l-a inlocuit.

Alte discuții în legătură

Plătim curentul la dezvoltator, iar acesta ne amenință cu debranșarea dacă nu vrem să achităm și pierderile. cum putem opri această ilegalitate? ada2011 ada2011 buna seara, locuiesc intr-un cartier rezidential si toate casele sunt bransate la un transformator, apartinand celui ce a construit cartierul. Urmeaza sa fim ... (vezi toată discuția)
Obligativitate contor electric "inteligent" BX BX Care este situatia cu impunerea contoarelor electrice asa-zis 'inteligente' la noi in tara ? Va fi toata lumea obligata sa le foloseasca sau exista vreo ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere hala productie PaulHaiducu PaulHaiducu Suntem o sociaetate comerciala care am inchiriat o hala de productie unui SRL. Acesta consuma multa energie electrica, care trece prin contorul nostru. ... (vezi toată discuția)