avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plătim curentul la dezvoltator, iar acesta ne ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plătim curentul la dezvoltator, iar acesta ne amenință cu debranșarea dacă nu vrem să achităm și pierderile. Cum putem opri această ilegalitate?

buna seara,
locuiesc intr-un cartier rezidential si toate casele sunt bransate la un transformator, apartinand celui ce a construit cartierul. Urmeaza sa fim preluati de CEZ, insa momentan nu avem niciun contract cu nimeni, dar platim celui ce are transformatorul, fara sa primim vreo dovada a platii....acum se pune problema unor pierderi de energie electrica si ni s-a impus sa platim in plus 300 lei de fiecare ca altfel ne debransaza. Ce ma sfatuiti sa fac?eu nu sunt de acord sa platesc aceasta suma . Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Dar, oare, bransarea a fost legala ?
Daca nu platiti veti fi debransat. De catre dezvoltator. Cum transformatorul e al lui, pana la preluare... indiferent cine are dreptate, ramaneti fara curent. E simplu.
eu asa am cumparat casa, sincer nu am stiut cum sta treaba cu curentul pana cand am vrut sa mergem sa deschidem partida si ne-a spus un vecin ca momentan platim "la magazin".....dar atunci unde pot face o plangere tinand cont ca imi ofera un serviciu fara sa imi dea niciun document in acest sens?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu stiu ca e ilegal sa vinzi curent electric, iar dezvoltatorul chiar asta face. Prima sesizare as face-o chiar la furnizorul de energie.
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2018
carmen2010, utilizator
In momentul in care ati cumparat acea casa, dezvoltatorul s-a obligat sa va puna la dispozitie toate utilitatile. Faptul ca va solicita sa achitati ceva ce nu ati consumat este un abuz. Daca va poate debransa pe case inseamna ca are separat consum pe fiecare casa si va poate factura ceea ce ati consumat. De ce nu ati facut contract ? Ati fost la CEZ si v-au spus ca nu va pot face contract ?

Alte discuții în legătură

Furt de energie curent electric amuri amuri Buna ziua! Sunt o societate comerciala care are mai multi chiriasi. Pentru fiecare chirias exista montat un contor pasant de citire a consumului. Unul ... (vezi toată discuția)
Facturare curent electric pentru firma prin contor pasant dragosm90 dragosm90 Buna ziua, Detin un spatiu comercial la demisolul casei unde locuiesc si as vrea sa il dau in chirie unei firme. Am auzit ca se poate pune un contor ... (vezi toată discuția)
Probleme cu dezvoltatorul imobiliar valentinpit valentinpit buna ziua. de aproximativ o luna m-am mutat intr.un bloc nou. Toate bune si frumoase pana cand dezvoltatorul a inceput sa ne ceara banii pe contorul de gaze ... (vezi toată discuția)