avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubinul meu este foarte violent cu mine și cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubinul meu este foarte violent cu mine și cu copiii. Ce pot face ca să nu se mai apropia de noi?

Buna ziua.
Ce pot face legal pt a nu se mai apropia de mine, si pentru ca vreau sa plec din ap unde amândoi stăm, vreau sa iau copiii si sa ma mut singura, iar el ma amenința că atunci când vine în țară o să își ia copilul pe cale legală.
Este foarte violent cu mine, cât și cu minorii în vârstă de 8 si respectiv 2 ani !
Dețin cateva înregistrări video si audio si mesaje si poze în care el îmi aduce injurii si jigniri si amenințări.
A dat și în mine, dar neavând bani pe moment nu am putut să îmi fac certificat medico legal si am doar poza, dar copilul cel mare a asistat la toate aceste bătăi si rele tratamente aplicate lui cât și mie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 17:27, 22 Noiembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitați instantei emiterea unui ordin de protecție prin care sa i se interzică sa ia legătura cu dumneavoastră și să fie obligat să păstreze o anumită distanță ta fata de dumneavoastră și față de copii. Succes!
Cu considerație,
Av. Olteanu Ionuț
Noi nu suntem căsătoriți, doar minorul de 2 ani este copilul lui, atât !
Trebuie sa merg la tribunal sa fac ce mi-ati spus dvs sau cum ? Nu am avut probleme pana acum cu instanta si nu stiu cum sa procedez !? Imi trebuie avocat ?
Mi se iau in considerare ca probe dovezile ce eu le am ?
La poliție dacă merg pt amenințările de zilele trecute, mă bagă în seamă sau mă i-au la mișto, că mai sunt și cazuri de astea...
Multumesc frumos.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
la Poliţie, faceţi plângere în scris şi luaţi număr de înregistrare sau mergeţi direct la Parchet, au orar de depunere documente, mergeţi cu plângerea şi luaţi neapărat număr de înregistrare.Veţi fi chemată să daţi declaraţii, la fel, şi el va fi chemat, separat.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordin de protecție nu cred ca veti obtine si nici nu va ajuta.

O plângere penală ati putea face în acest moment.
Ordin de protecție puteți cere ulterior.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Având în vedere cele învederate, este importantă obținerea unui ordin de protecție în temeiul art 23 din legea 217/2003, apreciez că liniile de forță ale cauzei dvs sunt convergente către întrunirea condițiilor pt obținerea acestuia, vă puteți prevala de probele amintite.

Ulterior, puteți depune o plângere dar direct la Parchet!
În ipoteza în care nu vă descurcați cu toate formalitățile, luați legătura cu un avocat bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capturile de ecran se considera probe pentru a depune o plângere? ... Valentina2107 Valentina2107 Capturile de ecran se considera probe pentru a depune o plângere? Situația sta in felul următor, m-am despărțit de fostul iubit in urma cu 2 ani, periodic ... (vezi toată discuția)
Vreau să divorțez, dar soțul mă amenință că mă distruge, mă lasă în strada și nu îmi da fata. nu știu ce să fac, nu vreau să mi se întâmple aceste lucruri Badea maria ramona Badea maria ramona Avem împreună o proprietate dar nu ne mai înțelegem el bea zilnic uneori peste măsură eu am decis sa mă despart de el ne mai suportând certurile și ... (vezi toată discuția)
Ce dovezi sunt necesare pentru o plangere la politie pentru insulte,amenintari,violenta emotionala? N87 N87 In casnicie,am fost abuzata fizic si emotional,de catre sotul meu,atat pe perioada sarcinii,cat si dupa nastere.Dupa indelungate intervenitii ale familiilor ... (vezi toată discuția)