avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general reevaluare terenuri,instalatii tehnice,mijloace de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

reevaluare terenuri,instalatii tehnice,mijloace de transport,birotica

Cand este legal sa se inregistreze in contabilitate a reevaluarilor:
1)La balanta din luna in care s-a efectuat reevaluare sau
2)la bilantul anual?



Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 14:07, 18 Noiembrie 2009
Reevaluarile se fac la sfarsit de an si sunt prezentate in situatiile financiare anuale.

Ordin 1752/2005
7.2.5.1. Reevaluarea imobilizărilor corporale
108.
(1) Entităţile pot proceda la reevaluarea imobilizărilor corporale existente la sfârşitul exerciţiului financiar, cu reflectarea în contabilitate a rezultatelor acesteia.

(1) Entităţile pot proceda la reevaluarea imobilizărilor corporale existente la sfârşitul exerciţiului financiar, astfel încât acestea să fie prezentate în contabilitate la valoarea justă, cu reflectarea rezultatelor acestei reevaluări în situaţiile financiare întocmite pentru acel exerciţiu.

Evaluările efectuate cu ocazia reorganizărilor de întreprinderi (fuziuni, divizări) nu constituie reevaluare în sensul prezentelor reglementări contabile, aceste evaluări efectuându-se în scopul stabilirii raportului de schimb, pentru toate elementele de bilanţ
Daca intentionati e reevaluare trebuie tinut cont si de prevederile
pct 110 tot din omef 1752 & 2374

(2) Elementele dintr-o grupa de imobilizări corporale se reevaluează simultan pentru a se evita reevaluarea selectivă si raportarea în situatiile financiare anuale a unor valori care sunt o combinatie de costuri si valori calculate la date diferite.

(3) Dacă un activ imobilizat este reevaluat, toate celelalte active din grupa din care face parte trebuie reevaluate, cu exceptia situatiei când nu există nici o piată activă pentru acel activ.

Piata activa e definita astfel :
(8) O piată activă este o piată unde sunt îndeplinite cumulativ următoarele conditii:
a) elementele comercializate sunt omogene;
b) pot fi găsiti în permanentă cumpărători si vânzători interesati; si
c) preturile sunt cunoscute de cei interesati.

Atentie - OMFP 1752/2005 se abroga de la 01.01.2010 prin OMFP 3055/2009.
am un teren cu cladire cumparate din 2003, nu s-a facut niciodata reevaluare, inventarierea s-a facut la valaorea din contabilitate, este obligatorie reevaluarea facuta de specialisti si la cat timp ?
Daca nu se procedeaza la evaluarea cladirilor o data la 3 ani impozitul pe cladiri se poate majora la 10% conform hotaririi consiliului local

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluare cladire avas avas Buna ziua, Am o cladire pe firma , reevaluata in noiembrie 2011. Am mers la TAXE SI IMPOZITE , ca sa inregistrez reevaluarea si mi-au zis ca reevaluarea ... (vezi toată discuția)
Plata impozit cladire reevaluata ardeleannn ardeleannn Buna ziua! Vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns la următoare problemă: - Pentru sem.I 2009, unei SC i s-a stabilit impozitul pe cladire la valoarea ... (vezi toată discuția)
Reevaluare aada73 aada73 Contabilul unei societati poate face reevaluarea cladirilor pe baza indicilor de inflatie ? Intocmeste un raport de reevaluare, aprobat prin P.V., sau ... (vezi toată discuția)