LIVE, ACUM (319 PARTICIPANȚI) Formarea angajaților și responsabilitățile SSM ale angajatorului: Cum să te conformezi efectiv și să eviți sancțiunile ITM Accesează live evenimentul
În 2014 am achizitionat o masina printr.un contract de comodat valabil 5 ani,masina nu a fost trecuta pe numele nostru comun doar transferata de la o primărie la alta în vederea plății impozitului. În februarie expiră acel contract și fostul proprietar ne cere sa înscriem masina pe numele nostru ca sa o radiem. Ca altfel dacă o radiază el în se cere impozitul pe toți 5 ani cat am ținut noi acea masina. Întrebarea e: de ce i s.ar mai cere aceasta plata dacă eu dovedesc ca impozitul e plătit de către noi la primaria noastră de domiciliu? Putem radia definitiv aceasta masina ,sa o scoatem din circulație nu sa o vindem mai departe ,fără sa mai fie plătit acest impozit încă o data?
Impozitul se datoreaza de proprietar. D-voastra nu ati achizitionat nimic, prin contractul de comodat ati primit doar folosinta autoturismului.
CAPITOLUL IV - Impozitul pe mijloacele de transport
ART. 468 - Reguli generale
(1) Orice persoană care are în proprietate un mijloc de transport care trebuie înmatriculat/înregistrat în România datorează un impozit anual pentru mijlocul de transport, cu excepția cazurilor în care în prezentul capitol se prevede altfel.