avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
LIVE, ACUM (319 PARTICIPANȚI) Formarea angajaților și responsabilitățile SSM ale angajatorului: Cum să te conformezi efectiv și să eviți sancțiunile ITM
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale De ce mai trebuie plătit încă o data impozitul deja ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

De ce mai trebuie plătit încă o data impozitul deja plătit!?

În 2014 am achizitionat o masina printr.un contract de comodat valabil 5 ani,masina nu a fost trecuta pe numele nostru comun doar transferata de la o primărie la alta în vederea plății impozitului. În februarie expiră acel contract și fostul proprietar ne cere sa înscriem masina pe numele nostru ca sa o radiem. Ca altfel dacă o radiază el în se cere impozitul pe toți 5 ani cat am ținut noi acea masina. Întrebarea e: de ce i s.ar mai cere aceasta plata dacă eu dovedesc ca impozitul e plătit de către noi la primaria noastră de domiciliu? Putem radia definitiv aceasta masina ,sa o scoatem din circulație nu sa o vindem mai departe ,fără sa mai fie plătit acest impozit încă o data?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:02, 28 Noiembrie 2018
Impozitul se datoreaza de proprietar. D-voastra nu ati achizitionat nimic, prin contractul de comodat ati primit doar folosinta autoturismului.

CAPITOLUL IV - Impozitul pe mijloacele de transport

ART. 468 - Reguli generale
(1) Orice persoană care are în proprietate un mijloc de transport care trebuie înmatriculat/înregistrat în România datorează un impozit anual pentru mijlocul de transport, cu excepția cazurilor în care în prezentul capitol se prevede altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit anual pe auto radiat la 16 ian 2017? Georgia55 Georgia55 Masina avariata in urma unui accident, vanduta cu contract de vanzare cumparare in scopul dezmembrarii. Mergand la primarie sa solicit radierea, la 16 ian 2017 ... (vezi toată discuția)
Buna dimineața. eu am un autoturism cumparat din 2020 care este ... Danutz2208 Danutz2208 Buna dimineața. Eu am un autoturism cumparat din 2020 care este inmatriculat pe numele meu in germania iar acum vreau sa il înmatriculez in romania tot pe ... (vezi toată discuția)
Certificatul fiscal la achiziția auto Alexapt Alexapt Am și eu o nelămurire legată de certificatul fiscal la o mașina, când am cumpărat mașina am făcut contract de vânzare cumpărare pe data de 26.12.2022 ... (vezi toată discuția)