avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Cerere de chemare in judecata - domeniu de internet
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Cerere de chemare in judecata - domeniu de internet

Buna seara! Ajutati-ma, va rog, cu o informatie. Detin un domeniu de internet .RO din 2011. Domeniul a fost cumparat in timp ce desfasuram relatii de colaborare cu o firma din Germania iar denumirea domeniului meu este identica cu cel al respectivei firme exceptand faptul ca site-ul lor are terminatia .DE. Au deschis actiune la WIPO pe motiv ca mi-am inregistrat domeniul cu rea credinta folosind numele lor iar WIPO le-a dat castig de cauza, dispunand transferarea catre ei a domeniului meu. WIPO precizeaza in hotararea ca, pentru a nu se pune in executare, sa fac dovada ca am deschis in Romania un proces civil cu acest obiect. Pana aici lucrurile sunt clare.

Nu inteleg insa ce as putea sa solicit eu prin acest proces? Care sa fie capatul de cerere?

Pot solicita sa mi se recunoasca dreptul de utilizator legitim al domeniului si totodata societatea din Germania sa fie obligata sa nu-mi mai restrictioneze folosinta propriului domeniu? Impotriva cui ar trebui sa deschid actiunea? Impotriva societatii din Germania, impotriva registrarului (ROTLD) din Romania care urmeaza sa puna in aplicare hotararea WIPO sau impotriva amandurora?

Singura mea pretentie este sa nu se puna in aplicare acea hotarare si sa fiu lasat in pace, daca intradevar instanta va constata ca am obtinut domeniul .ro legal.

Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2018
PDaniel234, utilizator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 17:19, 28 Noiembrie 2018
In materie de nume de domenii (ca si pt marci, patente, etc...) anterioritatea inscrierii in registrele nationale si internationale face proba in fata justitiei.
Deci daca domeniul dvs a fost inregistrat pe plan local sau international inaintea domeniului inregistrat in De aveti dreptul sa intentati actiune in justitie in Ro impotriva deciziei date si sa cereti fuzionarea domeniilor in extensie Ro (sau sa-i obligati pe nemti sa negocieze).
Cu decizia justitiei romane contactati WIPO si cereti executarea deciziei. Prin decizia actuala WIPO nu face decat sa va informeze ca dosarul in posesia lor este favorabil firmei germane si ca nu au facut investigatii in Ro.
Deci, decizia de executie ROTLD trebuie atacata/contestata in justitie, ROTLD fiind un registrar de jurisdictie romana supus legilor romane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce tocmai de acolo ? Stadva Stadva In scopul eliberarii unui domeniu web cu extensia .ro , trebuie sa dovedesc , conform procedurilor institutiei de profil din Romania ( ROTLD ), ca firma care ... (vezi toată discuția)
Informatii despre o sc in lichidare Alex Chiciu Alex Chiciu Buna ziua. As dori sa transfer un domeniu de internet al unei firme dar care este inregistrat pe numele altei firme, cea care s-a ocupat de design acum cativa ... (vezi toată discuția)