Buna ziua! În timpul căsătoriei am cumparat casa părinților printr-un credit ipotecar, pentru a-i ajuta ca banca sa nu le ia casa. Rata crescuse foarte mult si nu mai putea fi plătită. Ratele au fost plătite tot timpul de părinții mei si se poate verifica la banca. Noi am avut domiciliul în alta localitate. Între timp eu am divorțat, (de comun acord la starea civila), iar fostul sot doreste sa fie scos din contractul de credit. La banca s-a gasit o solutie pentru acest lucru. Se poate ca fostul sot sa renunte la partea lui, fara sa deschidem partaj? Se poate face acest lucru la mediator? printr-un acord de mediere, prin care eu sa raman cu casa si restul ratelor ce mai sunt de platit!
Un acord de mediere nu are termen de valabilitate. Îl puteți depune oricând după semnarea lui. Instanțele nu au temei pentru a respinge acorduri de mediere, câtâ vreme sunt încheiate în condițiile legii. Instanțele trebuie să le valideze, întrucât acest lucru este reglementat prin lege. Nu știu de ce ați ajuns la o asemenea concluzie, însă este eronată.
Speța dvs. este una relativ simplă, iar răspunsul este da. Luați legătura cu un mediator și acesta vă va rezolva situația în sensul în care doriți și veți beneficia și de reducerea taxei de timbru. Nu știu de ce ați concluzionat că instanțele din zona dvs. resping acordurile de mediere. In plus, un acord de mediere se poate depune, pentru consfințire atât la instanța din raza de domiciliu a părților cât și în raza sediului biroului de mediere, cu unele excepții ;)
Partaj
nicolae_valentin
eu si cu sotia mea am facut un imprumut cu ipoteca si cate un inprumut de nevoi personale ca sa construim o casa . in prezent eu platesc ratele de imprumut la ... (vezi toată discuția)