avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul vanzare cumparare in forma electronica ??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul vanzare cumparare in forma electronica ??

Buna seara am si eu o intrebare

Contractul de vanzare cumparare dat cumparatorului are valabilitate sau cumparatorul trebuie sa aiba contractul in original. Daca se revoca, contractul autentic cel de ex trimis prin fax mai are valoare ????
Depinde de obiectul contractului. Daca este un bun mobil orice contract e valabil ( intelegere verbala, fax, inscris sub semnatura privata etc.).
Daca e un bun imobil trebuie sa existe un contract autentic- adica incheiat la notar, in prezenta partilor sau prin imputerniciti, in conditiile legii.
Ce intelegeti prin revocarea unui contract de vanzare-cumparare?
Daca obiectul contractului e un bun mobil , acesta poate imbraca forma consensuala , si poate fi incheiat prin corespondenta (respectand cerinta multiplului exemplar , incidenta in cazul contractelor sinalagmatice ).

Daca , insa , intentia era aceea de a transmite dreptul de proprietate asupra unul bun imobil , acest contract poate avea valoarea unui antecontract de vanzare cumparare (lipsa formei autentice ad validitatem face ca un asemenea contract sa fie nul absolut)

SI, cu referire la conditiile de fond/forma ale contractului , acesta poate fi lipsit de efecte juridice , daca lipsesc elemente esentiale , ce atrag nulitatea absoluta, sau unele ce ocrotesc un interes particular si conduc la sanctiunea nulitatii relative - dreptul material la actiune stingandu-se in termen de 3 ani .
Mai detaliat referitor la problema mea .

Contractul de vanzare cumparare este semnat in forma autentica la un notar public, cumparatorul primeste prin fax acest contract in vederea depunerii banilor intr-un cont. Daca, cumparatorul nu depune banii nu primeste un contract autentic. Eu intrebam daca acel contract mai este valabil daca el detine doar o copie fax ??
Eu stiam ca doar pentru terenuri este obligatorie incheierea in forma autentica a contractului .
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2009
Iael, utilizator
incerc sa fac traducere libera a ceea ce ati scris. din cate inteleg eu exista un contract de vanzare cumparare incheiat in fata notarului public. prin urmare inseamna ca cel ce a semnat in calitate de cumparator a luat cunostinta de ceea ce scrie in contract. buuuun. prin urmare contractul este perfect valabil sin momentul incheierii. in ceea ce priveste faptul ca nu are decat o copie fax a contractului de ce m-ar interesa? eventual mai dati niste informatii...

pentru lael - da teoretic doar pentru terenuri se cere forma autentica. de ani de zile avocatii „se lupta ” sa poata incheia acte in ceea ce priveste contructiile, cele fara teren, dar cum e mult spus „fara teren” ca doara n-or levita , inca nu au castigat lupta asta cu notarii. dar timpul nu e pierdut B-)

Alte discuții în legătură

Contract de v-c a unui mobil calandrino21 calandrino21 Buna ziua! In speranta ca voi fi cat se poate de scurt, va rog, daca se poate, sa-mi raspundeti la cateva intrebari: Am pierdut un proces ce avea ca obiect ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu achitare partiala uditza uditza Am un apartament de vanzare, iar cumparatorul nu are toti banii acum si nu poate nici sa isi ia un credit. Se poate face un contract de vanzare-cumparare in ... (vezi toată discuția)