avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nume copil nou nascut din mama divortata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nume copil nou nascut din mama divortata

Mama divortata in Mai 2018 si copil nascut in 28 Septembrie 2018. Cand s-a dus cu actualul partener sa inregistreze copilul, acesta nu a fost recunoscut drept tata deoarece legea zice ca tata e fostul sot pentru ca la momentul conceperii era inca casatorita. Pe mama a intrebat-o ce nume vrea sa poarte copilul si a a declarat ca vrea pe numele ei de fata (in actul constator apare fostul sot si mama copilului pe nume diferite, ea fiind deja divortata). Problema este ca nu s-a eliberat un certificat de nastere ci doar o adeverinta cu care mama nu poate depune dosarele pentru alocatie si indemnizatie. Intre timp mama a intentat un proces de tagada a paternitati. Ce se va intampla cu drepturile copilului, pentru ca el nu are nume, cei de la Evidenta populatiei nu ii elibereaza certificat de nastere si pana va fi gata procesul mama va pierde indemnizatia de crestere a copilului deoarece trece timpul limita pana depune dosarul? E ok ca copilul sa nu aibe nici un nume pana la finalizarea procesului?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:27, 26 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Mergeti la Primarie si depuneti CERERE SCRISA pentru emiterea Certificatului de nastere si raspuns scris.
Daca refuza sa elibereze sau nu raspund in termen de 30 de zile, atunci va puteti adresa instantei solicitand atat obligarea emiterii acelui certificat cat si daune de la primarie constand in alocatiile pierdute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii Nic75 Nic75 Bună ziua. Mă numesc St și locuiesc în Italia. De 14 ani jumătate, sunt într-o relație cu Mihaela, rezidentă și ea în Italia cu mine. Din 07/2016, ... (vezi toată discuția)
Tagada de paternitate vs. recunoasterea paternitatii Capricron Capricron O situatie mai rara, in care ma aflu. In noiembrie 2016 am divortat de fosta sotie, din motive de infidelitate. Divortul s-a produs la un cabinet notarial, ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere obtinut ilegal nicsitra nicsitra Bună ziua, vă rog frumos dacă puteţi să-mi răspundeţi următoarei întrebări: Unde mă pot adresa pentru daune morale din cauza unui certificat ... (vezi toată discuția)