Unul dintre proprietarii din asociație a pus o poartă și gresie la intrarea în bloc fără consimțământul vecinilor, iar acum are pretenția să-i fie achitată valoarea lucrării. Este corect?
Buna ziua.
Locuiesc la bloc, iar unui vecin i-a venit ideea de a renova intrarea in scară, adica a pus gresie pe treptele de la intrarea in bloc si a pus o poartă (nu intru in amanunte cam cum arată ca aspect, ca e jalnic). Nu a cerut consimtămăntul vecinilor ptr a face aceasta lucrare, el a executat-o (chiar daca nu e de meserie), iar acum are pretentia de a i se plati de catre toti locatarii scarii valoarea lucrarii. Este corect?
Buna ziua.
In bloc exista asociatie? Daca da presedintele ei ce parere a exprimat legat de asta?
Eu, in locul dvs., i.as transmite multa sanatate pentru acele lucrari,mai mult oricum nu v.a primi daca nu a avut acordul scris al asociatiei pentru executarea lor si nu s.au urmat anumiti pasii...
Chiar as simula si faptul ca am alunecat pe gresia lui si l as ameninta ca voi cere daune in instanta pentru prejudiciul cauzat ( luxatie, entorsa sau ce imi vine in minte atunci sa ma vait* ) :)))
Nu stiu daca a avut acordul scris al asociatiei, dar ce pot spune sigur este ca nu a intrebat pe nimeni din scară dacă suntem de acord cu lucrarea lui.
ynocentta
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Accesul in scara reprezinta parte comuna
Dispozitiile in vigoare interzic proprietarilor sa schimbe destinatia si aspectul partii comune imobil de locuit in comun
Sesizati presedintele de asociatie
Daca la nivelul imobilului nu se poate solutiona,sesizati oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietri din primarie
gigiz
Utilizator 6din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Atat proprietarul meserias cat si presedintele sun buni de plata ptr. ca au ignorant legea.
Legea 196/2018 spune ca astfel de lucrari trebuie aprobate de Adunarea generala. Cheltuielile aprobate de A.G. se faceau din fondul de reparatii. Nu mai zic ca poate acolo trebuia si o autorizatie de construire de la primarie. Eu as solicita sa vad si un proiect si autorizatia meseriasului poate si cele trei oferte de pret ..... poate le trece cheful.
Parcarea motocicletei
S.B.
Buna ziua,spuneti va rog daca este legal sa parchezi o motocicleta in incinta unui bloc,în urma căruia se simte miros de benzina,pereții scării s-au ... (vezi toată discuția)