avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de a locui intr-un imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de a locui intr-un imobil

Buna ziua ,o persoana intr-un contract de vanzare cumparare si-a atribuit dreptul de a locui intr-o camera fara chirie din imobil,accest drept nu este inscris in cartea funciara,se poate considera accest drept un drept de abitatie?se poate anula accest drept ?multumesc
Cel mai recent răspuns: paula38 , utilizator 17:04, 3 Decembrie 2018
Da, este un drept de abitatie sau de uzufruct. Nu si l-a atribuit, ci si l-a rezervat, fiind proprietar la instrainare, Faptul ca nu este inscris in cartea funciara, nu are relevanta, atat timp cat el exista intr-un act autentic notarial, cartea funciara avand rol doar de opozabilitate. Daca se poate anula sau nu, ramane la aprecierea instantei, dar in cel mai sigur caz, nu se va anula.
bunaziua tocmai acceasta este problema ,persoana care si-a atribuit accel drept de a locui ,nu este si persoana care a vandut accest imobl,astfel numitii D.I si sotia cumpara o casa,fiica accesteia isi rezerva dreptul de a loui intr-o casa din accel imobil,ulterior cei doi soti vand accest imobil accea clauza cu camera se mentine,iar in prezent este imposibila supravietuirea cu accea pers in imobil,ce solutii ar fi in accest caz.va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia achizitiva paula38 paula38 Buna ziua detin un imobil ,iar pt o camera este instituit un drept de abitatie ,persoana respectiva nu locuieste in imobil,nu este trecuta in cartea funciara ... (vezi toată discuția)
Dețin un imobil în care mama deține dreptul de a locui. cum l-aș putea vinde dacă ea nu este de acord? pot cere dezmembrarea în instanță? paula38 paula38 buna ziua detin un imobil ,iar pt o camera o mama detine ,,dreptul de a locui intr-o camera ,,exact asa este stipulat in contract,accest drept sa mentinut din ... (vezi toată discuția)
Abitatie viagera paula38 paula38 Buna ziua ,problema este urmatoarea ,bunicii cumpara o casa ,in contractul de V-C ,se specifica faptul ca numita,,,x,isi rezerva dreptul de a locui intr-o ... (vezi toată discuția)